Na temelju članka 9. stavak 3. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Ur.br: 05-20/145 od 6. veljače 2020. godine, Izborno povjerenstvo organizacije HDZ-a Gradske četvrti Donja Dubrava, donijelo je:

N A P U T A K
O NAČINU, ROKOVIMA I UVJETIMA KANDIDIRANJA ZA
PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKE ORGANIZACIJE HDZ-a GRADSKE ČETVRTI DONJA DUBRAVA

1. Članovi Organizacije HDZ-a Gradske četvrti Donja Dubrava s biračkim pravom, mogu se, sukladno odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kandidirati na neposrednim izborima koji će se održati 5. travnja 2020. godine za:
a) predsjednika organizacije HDZ-a gradske četvrti Donja Dubrava
b) potpredsjednike organizacije HDZ-a gradske četvrti Donja Dubrava

2. Kandidature za izbor predsjednika i potpredsjednika OGČ HDZ-a Donja Dubrava s najmanje 3% odnosno 24 potpisa podrške članova HDZ-a s biračkim pravom kandidati moraju podnijeti na propisanim obrascima Izbornom povjerenstvu HDZ-a Gradske četvrti Donja Dubrava, najkasnije do 20. ožujka 2020. godine do 24,00 sati.

3. Obrasci kandidature se mogu od 3.ožujka 2020. godine osobno preuzeti i popuniti u Izbornom povjerenstvu HDZ-a Gradske četvrti Donja Dubrava na adresi Cerska 3 (uz prethodnu najavu na mail: ninabozic179@gmail.com ili telefon: 091/1547-204), nakon čega će izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti.

4. Izborno povjerenstvo će najkasnije u roku od 48 sati od isteka roka za podnošenje kandidatura provjeriti pravovaljanost kandidatura i utvrditi konačne liste kandidata za predsjednika i potpredsjednike Organizacije HDZ-a Gradske četvrti Donja Dubrava navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena, te ih javno objaviti, a obavezno na mrežnoj stranici Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, najkasnije do 22. ožujka 2020. do 24,00 sati.

Predsjednica izbornog povjerenstva HDZ-a gradske četvrti Donja Dubrava:

Nikolina Božić