U ponedjeljak, 19. ožujka, održana je obljetnica osnivanja Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče. Uvodne govore na obljetnici, održali su predsjednica Mladeži HDZ-a Podsused-Vrapče, Ena Plepelić, potpredsjednik PO HDZ-a Podsused-Vrapče i potpredsjednik Vijeća gradske četvrti gospodin Aljoša Bosnar te predsjednik PO i pomoćnik ministra obrane, gospodin Zoran Piličić.

Predsjednik Piličić u svom je govoru posebnu pozornost posvetio potrebama građana na području Podsused-Vrapča s posebnim naglaskom na posljednje aktualne događaje oko izgradnje reciklažnog dvorišta inertnog otpada na području bivše cementare, istaknuvši pritom veliku aktivnost HDZ-ovih vijećnika na svim razinama lokalne i područne samouprave u iznalaženju konačnog rješenja koje će biti najbolje za građane našeg područja.

Uz mnogobrojno članstvo i simpatizere, obljetnicu su svojim dolaskom uveličali i stranački dužnosnici, među kojima i gospodin Pere Semren, potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba koji je u svojstvu izaslanika predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića, održao prigodan govor u kojem se osvrnuo na potrebu očuvanja tekovina demokršćanskih vrijednosti na kojima je ponikao HDZ, kao stranka koja je stvorila našu domovinu, istaknuvši pritom i veliku ulogu hrvatskih branitelja u stvaranju temelja hrvatske državnosti.

‘’Dva su ugaona kamena hrvatske neovisnosti. Jedan je prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, a drugi je Domovinski rat, odnosno hrvatski branitelji koji su utkali svoje živote da bismo živjeli u Hrvatskoj. Danas smo dio Europske unije, danas smo dio NATO-a, danas smo kao i više puta u povijesti pozvani braniti Europu i zapadnu kršćansku civilizaciju. Mi znamo kome pripadamo, ali ako izgubimo svoj hrvatski identitet, izgubili smo i europski. HDZ je bio i jest opća hrvatska stranka, čija je programska širina mogla okupiti sve domoljube koji su sanjali san koji se ostvario – neovisnu i suverenu Hrvatsku državu. Dr. Franjo Tuđman je bio uključiv, imao je razumijevanja za različita shvaćanja, gradio je kulturu dijaloga i hvala Bogu, takav je HDZ i danas. U našoj domovini treba biti mjesta za sve ljude dobre volje, u našoj domovini moramo omogućiti dostojanstven život svima.’’

Okupljenima se obratio i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, prof. dr. sc. Drago Prgomet, koji je istaknuo vrijednost zajedništva, demokracije i ljubavi prema domovini u djelovanju i radu članova Hrvatske demokratske zajednice.

Uz navedene govornike svečanosti su nazočili i tajnik Središnjeg odbora HDZ-a Tomislav Kelić te tajnik Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Gordan Hanžek.