U utorak 27. veljače održana je tiskovna konferencija na kojoj je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, predstavio čelnike 14 stručnih povjerenstava. U svome uvodnom izlaganju istaknuo je da su dva temeljna stupa aktivnosti zagrebačkog HDZ-a: jedan su temeljne i područne organizacije, a drugi stručna povjerenstva kroz koja će se graditi prepoznatljive politike Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba. 

 

ZAGREBAČKI HOLDING – DRAŽAN BILOKAPIĆ

privatni poduzetnik, inženjer elektrotehnike i stručni specijalist ekonomije, bivši zaposlenik u gradskoj upravi i gradski zastupnik u dva mandata. 

GOSPODARSTVO – ANTE SUČIĆ

33 godine, oženjen, otac 2 djece, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te trenutno pohađa doktorski studij na istom fakultetu. Za vrijeme studija ušao je u poduzetničke vode i osnovao poduzeće koje je zapošljavalo 10 djelatnika. Nakon završetka studija radio je u jednoj od vodećih svjetskih revizorskih kuća (Deloitte). 

Trenutno je na čelu poduzeća sa 50 zaposlenika u sektoru graditeljstva. 

Član Nadzornog odbora HP - Hrvatske pošte d.d., te predsjednik revizijskog odbora Hrvatske pošte. Član je Hrvatskog društva ekonomista.

PRORAČUN I FINANCIJE – doc.dr.sc. DAVOR FILIPOVIĆ

Zaposlen je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini, a obnaša funkciju predsjednika Odbora za financije Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma d.o.o.   

OBRAZOVANJE I ZNANOST – izv.prof.dr.sc. ANA MUNK

Dr.sc., izvanredna profesorica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog Fakulteta u Zagrebu. BA povijest umjetnosti i Francuski jezik i književnost (Filozofski fakultet Zagreb), MA i Ph.D. University of Washington, Seattle.

ŠPORT – ROBERT PAVIČIĆ

Diplomirani inženjer prometa, nekadašnji predsjednik zagrebačkog HDZ-a

Zamjenik ravnatelja Ustanove upravljanje športskim objektima Zagreb.

KULTURA – dr.sc. DUBRAVKA BREZAK STAMAĆ

Profesorica hrvatskoga jezika u XV. gimnaziji, doktorica znanosti, gradska zastupnica i predsjednica Odbora za kulturu u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

ZDRAVSTVO – doc.dr.sc. MARIO STAREŠINIĆ

doc.prim.dr.sc., specijalist opće kirurgije, uže specijalnosti traumatologije

ravnatelj Kliničke bolnice Merkur

SOCIJALNA POLITIKA I OSOBE S INVALIDITETOM – KATARINA RADAT

Diplomirana socijalna radnica s 15 godina radnog iskustva u području socijalne politike na lokalnoj razini. Zaposlena u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba. Aktivna je članica u nevladinim organizacijama koje djeluju u području društvene, socijalne i zdravstvene djelatnosti te sudjeluje u brojnim preventivnim programima u području ovisnosti.

ZAŠTITA OKOLIŠA I ENERGETIKA – doc.dr.sc. VLADISLAV BRKIĆ

Docent na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Član je Znanstvenog vijeća za naftno-plinsko gospodarstvo i energetiku pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, predsjednik hrvatskog ogranka Svjetske organizacije naftnih inženjera, član stručne radne skupine pri Europskoj komisiji za reviziju tehnologija zbrinjavanja otpada vezanih za energetske djelatnosti.

GRADITELJSTVO, PROSTORNO UREĐENJE, PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA I KOMUNALNE POSLOVE – GORDAN HANŽEK

dipl.ing.građ., univ.spec.admin.urb., prvi predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Zagreba

25 godina iskustva u projektiranju i vođenju projekata u području visokogradnje, komunalne i prometne infrastrukture

POLJOPRIVREDA I ŠUMARSTVO – DAVOR ZEC

Diplomirani inženjer šumarstva s 26 godina radnog staža od čega 13 godina u sektoru šumarstva, 7 godina u državnoj upravi i 6 godina u realnom sektoru baziranom na biomasi i energetici.

Predsjednik PO HDZ Donji Grad.

NACIONALNE MANJINE – RAMIZ AJDIN

rođen 10. veljače 1978. u Zagrebu, škola u tijeku  - upisao srednju školu za cestovni promet. Oženjen i roditelj sam četvoro djece. Trenutno sam nezaposlen. Rom sam po nacionalnosti. Živi u Novom Jelkovcu (Sesvete).

PROMET I PROMETNA INFRASTRUKTURA – doc.dr.sc. MARKO PERIŠA

Docent na Fakultetu prometnih znanosti te voditelj Katedre za informacijsko-komunikacijske sustave i mreže pri Zavodu za informacijsko komunikacijski promet. U svom znanstveno-istraživačkom radu bavim se problematikom primjene asistivnih tehnologija, simulacijama u prometu, sustavima elektroničkog poslovanja te teorijom informacija i komunikacija. U političkom radu sudjelovao sam u pisanju programa za rješavanje prometne problematike Grada Zagreba.

REGIONALNI RAZVOJ I EU FONDOVI – LUKA BOGDAN

Ima višegodišnje iskustvo u provedbi projekata financiranih iz EU izvora, a trenutno radi unutar strukture upravljanja EU fondovima u RH kao zamjenik čelnika posredničkih tijela dvije razine u strukturi upravljanja Europskim socijalnim fondom.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornji Grad – Medveščak.