Čestitamo 31. obljetnicu osnutka zagrebačkog HDZ-a svim našim vrijednim članicama i članovima, njima više od 18.200 u glavnom gradu! Oni su naša snaga! S obzirom na epidemiološke okolnosti, rođendan je obilježen radno - konstituirajućom sjednicom, punim nazivom, Odbora Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, koju je svojim sudjelovanjem uveličalo i nacionalno vodstvo naše stranke, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem.

Sa samopouzdanjem se pripremamo za izbore

Konsolidirani i osnaženi ZG HDZ, predvođen dr. med. Mislavom Hermanom, sa samopouzdanjem dočekuje nove izazove i priprema se za lokalne izbore u svibnju iduće godine.
Na sjednici su jednoglasno izabrani novi članovi Predsjedništva Odbora GO-a: tajnik Davor Filipović, izvršni tajnik Josip Jelić i rizničar Vladimir Ivček. Iskrene čestitke! Čestitamo i svim članicama i članovima Odbora, koji su njegovim konstituiranjem to i službeno postali.

Predsjednik HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ: Očekujem iskorak u velikim gradovima!

Na lokalnim izborima očekujem odličan rezultat. HDZ-u, koji smo čvrsto pozicionirali u desni centar - ondje gdje ga je vidio i prvi hrvatski predsjednik i naš utemeljitelj dr. Franjo Tuđman - otvara se prostor za znatni iskorak u velikim gradovima. Kada smo složni, nepobjedivi smo!

Više od 2 mlrd kuna za 190.424 radnika u Zagrebu

Ne samo da je naša Vlada - kako je neki dan na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dobro podsjetio dr. Mislav Herman - dosad izdvojila više od 2 milijarde kuna za 190.424 radnika zaposlenih kod 28.306 privatnih poduzetnika u Zagrebu, nego smo osigurali i kvalitetni zakonski okvir za održivu, pravednu i solidarnu obnovu našeg grada i okolice. A za što smo iz Europske unije, za početak, dobili 5 milijardi kuna bespovratnih sredstava!
https://www.hdz.hr/article/2234/dosad-je-nasa-vlada-izdvojila-vise-od-2-...
radnika-u-zagrebu

Rotor - projekt naše stranke & naše Vlade

Na ovoj se sjednici, na kraju, svakako želim zahvaliti i prijašnjem vodstvu ZG HDZ-a, predvođenom dr. sc. Andrijom Mikulićem! U njegovom je mandatu HDZ pokrenuo niz kapitalnih projekata u Gradu Zagrebu, među njima i Rotor Remetinec, čiju je realizaciju s 95% sredstava osigurala upravo naša Vlada - što iz državnog proračuna, što iz EU fondova.
https://www.hdz.hr/article/1776/rekonstrukcijom-rotora-europskim-drzavni...
vlada-rijesila-jedan-od-najvecih-problema-u-zagrebu

Zamjenik predsjednika HDZ-a TOMO MEDVED: Po pobjedu diljem Hrvatske!

Novo vodstvo ZG HDZ-a dobilo je najveći mogući legitimitet - povjerenje članstva na terenu. U sinergiji s neupitnim postignućima naše Vlade, idemo po pobjedu diljem Hrvatske!

Glavni tajnik KRUNOSLAV KATIČIĆ: U svibnju ćemo ponovno demonstrirati snagu HDZ-a!

I uspješno provedeni unutarstranački izbori pokazatelj su snage HDZ-a - koju ćemo u svibnju ponovno demonstrirati! Još jednom čestitam 31. rođendan svim našim članicama i članovima te simpatizerkama i simpatizerima u našem gradu! Zajedno ZA plavi Zagreb 2021!

Predsjednik ZG HDZ-a MISLAV HERMAN: Zadaće - lokalni izbori & kvalitetna obnova

Današnja konstituirajuća sjednica posljednji je korak u procesu konsolidacije i stabilizacije Gradske organizacije HDZ-a. Unutarstranački izbori su iza nas, a članice i članovi dali su povjerenje i zadaću članovima mog tima i meni da pripremimo i osnažimo zagrebačku organizaciju za lokalne izbore. Svima koji ste glasovali za nas za ove časne i odgovorne dužnosti9 zahvaljujem na iskazanoj potpori.

Otvorenost, uključivost & pogled unaprijed

Kao novi predsjednik bit ću uključiv, poticat ću dijalog i dobro upravljanje, uvažavati različitost mišljenja i razmotriti svaki vaš konstruktivan prijedlog te, u okviru svojih nadležnosti, učiniti sve kako bismo donošenjem što boljih odluka pridonijeli dobrobiti svih građana Zagreba. Otvorenost, suradnja, inkluzivnost i pogled unaprijed samo su neke od odrednica koje su obilježile moje profesionalno i političko djelovanje - i to je ono što kao svoj kapital unosim u ovu dužnost.

Preuzeti odgovornost za vođenje Zagreba

Nastavak unutarstranačkog izbornog procesa bio je iznimno važan zbog legitimiteta svih nas koji smo izabrani. Konsolidiranje Gradske organizacije predstavlja i prvi korak u osnaživanju povjerenja građana našoj stranci koja će, s kvalitetnim programom i dokazanim kandidatima, preuzeti odgovornost za vođenje Zagreba. Uvjeren sam da u idućih pet mjeseci to zajedno možemo ostvariti - kako bismo uz provedbu brojnih infrastrukturnih i razvojno-socijalnih projekata te korištenje EU fondova osigurali okvir za bolji i prosperitetniji Zagreb.

Uz potporu naše Vlade

Kvalitetna obnova Zagreba bit će naša prva i najvažnija zadaća. Uz sve interventne mjere koje je poduzela HDZ-ova Vlada, usvajanje cjelovitog zakonskog okvira, osiguranje 683 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU-a, formiranje Fonda za obnovu na čije je čelo došla osoba s dokazanim menadžerskim iskustvom, Zagrebu je potrebno snažno, odgovorno i stručno vodstvo koje će uz potporu naše Vlade predano raditi na održivoj i transparentnoj obnovi, financijskoj konsolidaciji Grada, kao i realizaciji novih razvojnih prioriteta.

Pobjednička stranka

Trijumf na parlamentarnim izborima, na kojima smo predvođeni predsjednikom Andrejem Plenkovićem pobijedili u sve četiri izborne jedinice osvojivši 23 mandata, pokazuju nam da građani Zagreba prepoznaju i pozitivno ocjenjuju sve ono što Stranka čini, kao i da je HDZ i u glavnom gradu, kada smo jedinstveni i složni, pobjednička stranka. Dosadašnjem predsjedniku ZG HDZ-a g. Andriji Mikuliću zahvaljujem na svemu što je pridonio našoj stranci, a mi ćemo nastaviti uspješnu suradnju s Vladom RH na dobrobit Zagreba, ali je i intenzivirati - kako bismo pokrenuli što više novih projekata.

Moderne politike & odlučni odgovor na sve izazove

Dame i gospodo, građani nas gledaju, ocjenjuju i procjenjuju. Imamo odgovornost da svojim znanjem, stručnošću i odlukama damo građanima Grada Zagreba nove mogućnosti, ponudimo moderne politike i odlučno odgovorimo na sve izazove koji su pred nas stavljeni. Zajedno, to ćemo i učiniti.