(Slavonski Brod, 4.12.2018.) Sinoć je u večernjim satima održana Izborna skupština Županijske organizacije Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Brodsko – posavske županije. U prostorijama Mjesnog doma „J.J. Strossmayer“ 146 izaslanika izabralo je predsjednicu HDZ-ove županijske Mladeži, 32 člana Županijskog odbora,  7 članova Nadzornog odbora i 42 izaslanika za Izborni sabor nacionalne Mladeži. Jednoglasno je za predsjednicu Mladeži izabrana je Sanda Livia Maduna, donedavna predsjednica brodske gradske mladeži.

HDZ-ova Mladež najjači je politički pomladak u RH!

Sanda Livia Maduna stručna je specijalistica ekonomije, brodskoj javnosti poznata kao vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću grada Slavonskog Broda. Novoizabrana predsjednica zahvalila je svim izaslanicima na ukazanom povjerenju i naglasila: Mladež HDZ-a je prvi politički pomladak i još uvijek najjači politički pomladak u Republici Hrvatskoj,. Naša je obaveza da zajednički djelujemo, odgovaramo izazovima, obogatimo rad naše stranke i cijele zajednice raznim idejama, znanjem,  konstruktivnim prijedlozima i inicijativama nošenim vrijednostima demokracije i kršćanskih vrednota.

Svjetska prvakinja predvodi županijsku Mladež!

Budući da je cijeli njezin život obilježio sport Taekwon-do ITF, Sanda Livia Maduna pored završenog stručnog studija ekonomije, studira i studij kondicijske pripreme na Kineziološkom fakultetu.Zapaženi su brojni njeni sportski rezultati, a posebice osvajanje zlata na dva svjetska prvenstva, u Južnoj Koreji i Kanadi. Među raznovrsnim područjima kojima se bavi Sanda je uspješna i u ulozi vizažista. Za tu ulogu je na državnom prvenstvu osvojila srebro, plasirala se na svjetsko prvenstvo u Parizu 2017. te postala dio reprezentacije Hrvatske obrtničke komore, udruženja frizera i kozmetičara.

Nije važno koliko godina imaš, važno je koliko si kvalitetan!

Tijekom izborne skupštine dosadašnji predsjednik županjske Mladeži i saborski zastupnik Marko Šimić je prezentirao Izvješće o dosadašnjem radu, a kojeg su obilježile brojne zapažene i cijenjenje akcije. Marko Šimić zahvalio se svima na dosadašnjoj suradnji, povjerenju i radu, a novoizabranom vodstvu poželio je puno uspjeha i naglasio: Siguran sam da će s novim ljudima i novim idejama broj članova naše Mladeži biti još veći. Posebice je istaknuo da je iznimno ponosan na rad svih članica i članica Mladeži u brojnim izborima u kojima su sudjelovali i poručio: Nije bitno koliko godina imaš već koliko si kvalitetan! Objasnio je: Mi u našoj mladeži zaista imamo puno sposobnih, pametnih, mladih ljudi i siguran sam da imamo puno toga za ponuditi. Posebice nakon lokalnih izbora dobro smo zastupljeni, u općinskim, gradskim  županijskim organizacijama i kad vidite broj mladih koji je zastupljeno u tim tijelima, vidite koliko je naša stranka drži do značaja Mladeži.

Značaj Mladeži nije samo deklarativan!

Novoizabranom vodstvu čestitao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko- posavske županije saborski zastupnik Pero Ćosić, a u svom obraćanju na Izbornoj skupštini objasnio je kako značaj HDZ-ove Mladeži zaista nije samo deklarativan te da se predstavnici HDZ-ove Mladeži pronalaze na svim razinama od nacionalne u Hrvatskom Saboru, do brojnih predstavničkih tijela u lokalnim sredinama.

Prihvaćanjem oba amandmana Vlada je pokazala da zaista misli o budućnosti naše djece i Mladih.

U svom govoru je posebice istaknuo: U prilog značaja Mladeži najbolje govori činjenica kako je u petak Vlada Republike Hrvatske prihvatila dva amandmana od nas saborskih zastupnika iz Brodsko- posavske županije. Oba su iz područja školstva, jedan se odnosi na visoko obrazovanje i Sveučilište u Slavonskom Brodu, a drugi na osnovno obrazovanje i djecu s posebnim potrebama- na Osnovnu školu Milan Amruš. Prihvaćanjem oba amandmana naša je Vlada, na čelu s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i ministrom Zdravkom Marićem pokazala da zaista misli o budućnosti naše djece i Mladih.

Svečanu skupštinu svojim  emotivnim govorima uveličali su predsjednik HDZ-ove županijske organizacije utemeljitelja dr. „Franjo Tuđman“ i župan Brodsko-posavske dr.sc. Danijel Marušić. Istaknuli su značaj Mladeži u stranci u prošlosti, sadašnjosti i za budućnost.