Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić izjavio je da nije znao da će se Bruna Esih kandidirati za Zagreb, naglasivši da se time našla u raskoraku između stajališta koje iznosi danas i onih koje je zastupala kada je bila kandidat na HDZ-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu:

Izvorni HDZ-ovci glasuju za HDZ!

- Kao nezavisna zastupnica ima se pravo kandidirati za čelno mjesto grada Zagreba - i tu ne vidim ništa sporno. Gospođa Esih, međutim, u raskoraku je sa svojim prijašnjim stavovima. U politici HDZ-a se u proteklih šest mjeseci ništa nije promijenilo u odnosu na razdoblje kada je bila kandidatkinja HDZ-a na listi za prvu izbornu jedinicu. Politika HDZ-a koju je osmislio i koju provodi predsjednik Andrej Plenković te za koju je dobio podršku članova HDZ-a - i onih izvornih na koje se „poziva“ gospođa Esih! - i dalje je politika HDZ-a.

Isti program kao na parlamentarnim izborima

Vodstvo HDZ-a kroz Vladu uspješno provodi isti program s kojim smo pobijedili u rujnu, dodao je Bačić:

- U tom se smislu, ponavljam, ništa nije promijenilo. Stoga ne vidim razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ - sada na izborima za Grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa. Očito je u raskoraku stavova koje iznosi danas i onih koje je zastupala kad je bila kandidatkinja za Hrvatski sabor.

„Brine“ za HDZ, a nije u HDZ-u!?

Na pitanje treba li Bruna Esih ostati i dalje u Klubu zastupnika HDZ-a, Bačić je odgovorio da će se o njezinom statusu još razgovarati:

- Ako je gospođa Esih željela nešto mijenjati u HDZ-u, njoj su do danas bila otvorena vrata i mogla se slobodno uključiti u HDZ. I ako se nije slagala - kako sada tvrdi - s politikama HDZ-a, mogla je to pokušati mijenjati kroz samu stranku. Malo mi je čudno da se „brine“ za stranku, a nije u HDZ-u.