Predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković sudjelovao je sinoć na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, održanom u dupkom punom Gradskom kazalištu „Zorin dom“.

Čestitajući karlovačkim članovima naše stranke, posebno onima koje su prije 27 godina u Rečici održali utemeljiteljsku sjednicu, Plenković se zauzeo za jačanje stranke i zajedništva te, u svojstvu premijera, obećao maksimalnu otvorenost Vlade i suradnju s lokalnom i regionalnom zajednicom.

- Ozračje u HDZ-u je jako dobro i uvjeren sam da ćemo na lokalnim izborima u Karlovcu i Karlovačkoj županiji ponovno ostvariti pobjednički rezultat!

Novo sjedište HDZ-a

HDZ Karlovačke županije je uz cijenu od 225 tisuća kuna - od čega je 10 posto osigurala županijska organizacija, a čak 90 posto sami članovi donacijama - kupio ruševnu kuću u starogradskoj jezgri Zvijezdi kako bi na tom mjestu sagradio novu zgradu ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna, s ukupno 310 četvornih metara za urede i polivalentnu dvoranu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, predstavljajući premijeru Plenkoviću mjesto gdje će kroz koju godinu biti nova HDZ-ova zgrada, rekao je da se nada da će nova kuća HDZ-a pridonijeti još boljem radu stranke, ali i revitalizaciji Zvijezde u kojoj je mnoštvo spomenika kulture, velikim dijelom oštećenih i napuštenih.

Uoči skupa, Plenković je u izjavi za medije istaknuo da će Vlada RH podržavati razvoj Karlovca i Karlovačke županije.

Donosimo ključne poruke:

O ŽUPANIJI & GRADU KARLOVCU

Zadovoljstvo mi je danas biti u Karlovcu i čestitati na brojnim postignućima koje su članice i članovi HDZ-a ovdje u Karlovačkoj županiji i gradu Karlovcu postigli u proteklih 27 godina. Ovo je ujedno i županija i izborna jedinica u kojoj sam i ja prije nekoliko godina bio kandidat. Stoga je dobro poznajem i uvijek mi je drago ovamo doći, podržati ključne projekte, podržati razvoj grada, razvoj županije, osobito poboljšati našu suradnju glede obrane od poplava, vidjeti na koji način najbolje zbrinjavati otpad, a isto tako vidjeti na koji način možemo potaknuti i veću zaposlenost i veći gospodarski rast.

O CIJENI STRUJE

Učinit ćemo sve da se izbjegne poskupljenje energenata. Kad je riječ o struji, to je svojevrsno nasljeđe bivše Vlade, pretprethodne Vlade. Ministar Dobrović i ministar Zdravko Marić nastoje iznaći rješenje da građanima ne poskupi struja. To je njihova zadaća. Predstoje daljnje konzultacije i dogovori, učinit ćemo sve da se poskupljenje izbjegne.

O NAVIJAČKIM IZGREDIMA

Snažno i ja osobno i cijela Vlada osuđujemo nasilje na sportskim terenima. Smatramo da prije svega trebamo vidjeti jesu li postojeći zakonski okviri dovoljno kvalitetno uređeni. I policija i organizatori i odgovornost klubova moraju biti na višoj razini i moramo poraditi da se u društvu smanje tenzije, da se sprečava i govor mržnje, a naravno i nasilje, i protiv toga će se moja Vlada vrlo jasno i rezolutno boriti. Bavit će se tom temom i gledati koja je najbolja međunarodna praksa.