Naš kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba (i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru) prof. dr. Drago Prgomet jučer je predstavio svoj program i kandidaturu mnogobrojnim članovima i simpatizerima u zagrebačkoj Gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak.

Potpora ministra hrvatskih branitelja

Snažnu potporu dao mu je - nakon ministra obrane Damira Krstičevića - i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved:

- Na izborima za Grad Zagreb, naš doktor Drago sa svojim dokazanim sposobnostima, iskustvom i domoljubljem Zagrebu i svim Zagrepčanima, a na poseban način hrvatskim braniteljima, nudi odgovarajući odnos i bolju perspektivu.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/krsticevic-jedan-je-kandidat-hdz-moj-suborac-drago

General Medved je naglasio da potporu daje brigadiru Hrvatske vojske i dragovoljcu Domovinskog rata, čovjeku koji je od rujna 1991. sve do kraja velikosrpske agresije proveo na prvoj crti bojišnice spašavajući živote i hrvatskih branitelja i civila.

Nakon predsjednice i premijera, želimo i gradonačelnika!

Zahvalivši generalu Medvedu na potpori, Prgomet je istaknuo da se među hrvatskim braniteljima uvijek osjećao „svoj među svojima“ i da potpora njegovih ratnih prijatelja nikada nije bila u pitanju.

Prgomet se osvrnuo i na do sada provedene ankete u Zagrebu te naglasio da je kampanja tek krenula te kako su trendovi u anketama pozitivni. Naglasio je da još ima dovoljno vremena i da uopće ne u pozitivni ishod na izborima 21. svibnja.

Obraćajući se članovima i simpatizerima HDZ-a, Prgomet je istaknuo da im je cilj, nakon što je HDZ dobio svoju predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, imati i zagrebačkog gradonačelnika.

- Vjerujem da u HDZ-u ima prostora i za lijevo i za desno krilo, a kada se izabere kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, treba postojati minimum kolegijalnosti da se taj kandidat i podupre.

Briga za ljude

Najavio je da njegova predizborna kampanja neće biti usmjerena na blaćenje političkih suparnika, već na projekte, programe i prije svega - ljude.

- Kao liječnik cijeli život brine o ljudima - to ću nastaviti i kao novi zagrebački gradonačelnik! Primjerice, cijeli Novi Zagreb još nema bolnicu. Želja nam je da svaka četvrt bude mali grad za sebe i da ima sve ono što građaninu u četvrti treba.

Najavio je, kao jedan od najvažnijih svojih projekata, gradnju Dječje bolnice na neiskorištenom prostoru Zagrebačkog velesajma.