(VIDEO) Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković gostovao je sinoć uživo u Dnevniku Nove TV netom nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. U razgovoru s kolegom Mislavom Bagom izdvojio je nedvojbene uspjehe naše Vlade te najavio novo saborsko zasjedanje koje započinje u srijedu aktualnim prijepodnevom.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prosli-je-tjedan-bio-sjajan-imamo-suficit-proracuna-hrvatskoj-je-podignut-kreditni

Prenosimo ključne poruke Gordana Jandrokovića:

O VRLO DOBRIM REZULTATIMA NAŠE VLADE

Spominjete „aferice“, tvrdite da nam „baš ne ide“? Meni se čini, upravo suprotno, da nam vrlo dobro ide. Pogledajte samo rezultate koje Hrvatska ostvaruje, poput rasta kreditnog rejtinga, suficita proračuna, povijesne turističke sezone, povećanja zaposlenosti…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/povecanje-kreditnog-rejtinga-jos-jedna-snazna-potvrda-rada-nase-vlade-nastavljamo

Slučajevi Alojza Tomaševića ili ličko-senjskog HDZ-a, koje navodite i koji se medijski guraju u prvi plan, daleko su manje važni od onog što Vlada radi na podizanju životnog standarda hrvatskih građana ili od velikih infrastrukturnih projekata poput Pelješkog mosta i LNG terminala. Uostalom, i po istraživanju vaše televizije HDZ-ov je rejting bolji nego mjesec dana prije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/peljeski-most-povezat-ce-dubrovacki-kraj-s-ostatkom-lijepe-nase-te-pridonijeti

O FOKUSIRANOSTI NA INTERESE DRŽAVE & GRAĐANA

Smisao politike jest činiti javno dobro, a stranka je instrument da se ono i ostvari. Svi oni koji to ne razumiju i guraju svoje privatne ili parcijalne interese ispred interesa države, ne čine korist građanima Hrvatske. To nije smisao politike i tako se politici ne smije pristupati. To je poruka ne samo našim članovima, nego svima. Želimo da u odabiru ljudi koji se bave važnim javnim djelatnostima stručnost bude na prvom mjestu. HDZ je od svog osnutka najveća hrvatska stranka i brine za interese Republike Hrvatske. Oni moraju biti u fokusu, a ne stranački ili privatni interesi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konsenzualna-odluka-predsjednistva-i-nacionalnog-vijeca-raspusten-licko

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/da-nismo-zauzdali-krizu-agrokora-danas-ne-bismo-govorili-o-povijesnoj-turistickoj

O IZMJENA SABORSKOG POSLOVNIKA

Izmjenama Poslovnika Hrvatskog sabora želimo u fokus staviti sadržaj rasprave, a raznorazne „distrakcije“ u drugi plan. Želimo da rasprave budu efikasne i racionalne te fokusirane na sadržaj. Ideja je da smanjimo mogućnost manipuliranja odredbama Poslovnika te da reguliramo institut stanke koji se počeo obijesno koristiti. Želimo regulirati i povrede Poslovnika koje se zloupotrebljavaju te, naravno, smanjiti repliciranje. Stoga razmišljamo onemogućiti replike unutar istog kluba i skratiti replike s dvije na jednu minutu.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/izmjene-poslovnika-u-nedostatku-sadrzaja-mnogima-u-oporbi-nije-stalo-do-sto-boljih

O NOVIM ZAKONIMA NA DOBROBIT GRAĐANIMA

Što se tiče naše reformske opredijeljenosti, pogledajte samo zakone koji ćemo donijeti u ovom dijelu sjednice! Tu su Zakon o poticanju ulaganja, Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o poticanju istraživačkih i razvojnih projekata...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-u-turbulentnoj-2017-donijeli-smo-cak-125-zakona-i-ocuvali-politicku

Pojačane su i mjere samozapošljavanja, svatko tko krene s nekim projektom za nj može dobiti više od 50.000 kuna. Sve su to mjere koje izravno i pozitivno utječu na život hrvatskih građana.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/imamo-54000-zaposlenih-vise-nego-2016-godine-ali-s-novim-paketom-mjera-u-2018

O KADROVSKIM PITANJIMA

O sastavu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i (re)izboru glavnoga državnog odvjetnika prvo će se očitovati nadležni saborski odbori. Kada to učine, o svim imenima ćemo razgovarati na plenarnoj sjednici. Sve u svoje vrijeme.

Intervju s glavnim tajnikom HDZ-a i predsjednikom Hrvatskog sabora možete u cijelosti pogledati na sljedećem linku:

https://dnevnik.hr/galerija/vijesti/hrvatska/gordan-jandrokovic-za-dnevnik-nove-tv-cini-mi-se-da-nam-jako-dobro-ide---503200.html/61453667