Nakon što su nazočili uskrsnome euharistijskom slavlju koje je u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava predvodio nadbiskup zagrebački, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, u društvu svojih obitelji, razgovarali su s kardinalom Josipom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru.

Kardinalove poruke nade, zajedništva i dijaloga

Nakon misnog slavlja, predsjednik Plenković je ispred zagrebačke prvostolnice svim vjernicima i svim hrvatskim ljudima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs:

- Nakon lijepe propovijedi uzoritog kardinala Bozanića - njegovih poruka nade, zajedništva, solidarnosti i dijaloga - vjerujem da ćemo obnovljeni i nadahnuti snagom uskrsnuća Kristova biti još angažiraniji za dobrobit svih hrvatskih ljudi.

Kršćansko načelo solidarnosti

Istaknuo je i da Vlada radi sve što je u moći državnih institucija kako bi poboljšala gospodarsko stanje i životni standard, osobito vodeći računa o kršćanskom načelu solidarnosti:

- Pokazali smo to podizanjem minimalne plaće i rastom prosječne plaće, smanjenjem poreznog opterećenja za građane, dok indeksacijom mirovina nastojimo brinuti o našim građanima treće generacije. Uvjeren sam u nastavak pozitivnih ekonomskih trendova koji će pridonijeti kvalitetnijem životu svih naših sugrađana.

Vrlo jasna interpretativna izjava

Na novinarski upit o kritikama Crkve uslijed najave ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, predsjednik Plenković je odgovorio:

- Ja sam čovjek dijaloga. Mislim da smo s interpretativnom izjavom adresirali sve strahove i zabrinutosti. Na taj način vrlo čvrsto, vrlo jasno otklanjamo sve strahove što se tiče provedbe Konvencije.

JANDROKOVIĆ: Dan koji nas uči što je smisao života

I predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, u kratkoj izjavi prije mise, svima je zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs:

- Ovo je dan kada je Isus uskrsnuo te pokazao da su vjera i ljubav jače od smrti i grijeha. Ovo je dan koji nas uči što je smisao života, koji nam šalje poruku da budemo dobri jedni prema drugima, da ih čuvamo, pomažemo. To je ono zbog čega bismo trebalo živjeti.