Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba na svojoj jučerašnjoj sjednici, na kojoj su sudjelovali i predsjednik Andrej Plenković i glavni tajnik naše stranke Gordan Jandroković, dao je uvjerljivom većinom punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i našoj Vladi za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - uz interpretativnu izjavu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-i-svi-zupanijski-odbori-hdz-donijeli-su-vrlo-jasnu-politicku-odluku

„Roditelj 1 & 2“? Obična podvala!

- Nakon argumentirane rasprave u kojoj je predsjednik Plenković još jednom pojasnio politički kontekst ratifikacije i inducirane antieuropske kampanje koja se vodi u Hrvatskoj te naglasio važnost i pravnu težinu interpretativne izjave, koja će postati neodvojivi dio nacionalnog zakonodavstva, otklonjene su i posljednje zabrinutosti kod goleme većine naših članica i članova. Jer, Konvencijom se ne ugrožavaju naše tradicionalne vrijednosti. NEMA uvođenja tzv. rodne ideologije u hrvatski pravni sustav i škole, NEMA legalizacije istospolnih brakova. Mi ostajemo očevi i majke, naša djeca su i dalje kćeri i sinovi. Tvrdnje o „roditelju 1“ i „roditelju 2“ najobičnija su podvala! - istaknuo je nakon sjednice predsjednik zagrebačkog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke dr. sc. Andrija Mikulić.

I ISTARSKI HDZ ZA RATIFIKACIJU

Jučer je i Županijski odbor HDZ-a Istarske županije na svojoj sjednici službeno podržao ratifikaciju uz, naravno, interpretativnu izjavu. Time je, uoči saborske rasprave i glasovanja idućeg tjedna na Markovu trgu, svih 20 županijskih organizacija HDZ-a (plus zagrebački Gradski odbor) dalo podršku našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću.