Nakon što ih je Hrvatski sabor potvrdio sa 77 glasova, novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Tomislav Tolušić i novi ministar gospodarstva Darko Horvat - obojica nacionalni potpredsjednici HDZ-a! - ocijenili su da je Vlada napravila vrlo dobar posao s „lex Agrokor“ te dali punu podršku izvanrednom povjereniku Fabrisu Perušku, uvjereni da će nagodba biti sklopljena do 10. srpnja.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/stabilna-vecina-sa-77-glasova-tolusic-potvrden-za-novog-potpredsjednika-vlade

- I dalje sam ministar poljoprivrede, ali sada kao potpredsjednik Vlade ujedno i koordiniram sve gospodarske resore. Nakon Agrokora koji je trenutačno u fokusu, ključno je sa srednjoročnog i dugoročnog aspekta provesti Nacionalni program reformi kako bismo osigurali kvalitetniji život hrvatskim ljudima i ispunili uvjete koje smo sami sebi zadali pred Bruxellesom - kazao je Tolušić.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/proces-u-agrokoru-uskoro-ce-pozitivno-zavrsiti-nasa-je-kljucna-zadaca-provesti

Spasili smo Agrokor & čitavo gospodarstvo!

Najavio je da će se u najkraćem mogućem roku sastati s dobavljačima Agrokora kako bi pripomogao postizanju nagodbe:

- Izvanredni povjerenik zajedno s vjerovničkim vijećem upravlja procesima, i oni trebaju finalizirati ovaj veliki posao, a Vlada je dala pravni okvir kako bi se nagodba sklopila. Očekujem da će se to postići u zakonskom roku. Donijeli smo zakon koji je spasio ne samo Agrokor, nego i čitavu hrvatsku ekonomiju. Danas ne bismo imali Agrokor, Konzum, Belje, Vupik, Agrolagunu… da Vlada nije donijela zakon. Imali bismo zatvorene tvornice i trgovine, stotine tisuća ljudi na burzi i gospodarski kolaps države.

Nisam izabran - poručio je Tolušić odgovarajući na novinarski upit - kako bi se bi „smirila tzv. desna struja u HDZ-u":

- Od 1997. godine, od kada sam član stranke, mi smo svi zajedno jedna jedina struja - struja zajedništva!

Međusobna potpora & koordinacija

Novi ministar gospodarstva Darko Horvat siguran je da će uz punu podršku koji im daje predsjednik Plenković te uz međusobnu potporu Tolušić i on vrlo dobro surađivati:

- Mogu samo ponoviti sve što je Tolušić rekao o Agrokoru. Koordinirat ćemo se i raditi zajedno na tom pitanju. Fabris Peruško i Irena Weber imaju našu punu podršku - dat ćemo sve od sebe kako bi se ta priča završi do 10. srpnja!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ocekuje-me-puno-posla-i-problema-ali-vec-imam-plan-za-petrokemiju-i-kako-jos-vise

Horvat je od saborskih kolega na dar dobio anđela čuvara:

- Ponijet ću ga sa sobom u Ministarstvo, a svaki svoj govor završavam riječima: "Neka nas sve čuva dragi Bog, neka nam da zdravlja, a sve ostalo je na nama!".