Što se tiče Agrokora, sve što smo radili, radili smo u interesu radnih mjesta, stabilnosti kompanije, spašavanje OPG-ova, malih i srednjih poduzetnika. Ovogodišnji poslovni rezultati Agrokora govore o tome da smo u tome i uspjeli, i to bez angažmana novca iz državnog proračuna - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković odgovarajući na novinarska pitanja vezana za DORH-ove transkripte o Agrokoru.

Zahvaljujući našoj Vladi - dodao je - spriječen je slom hrvatskog gospodarstva:

- To je bila bit, time smo se vodili i to je ono što smo ostvarili. To je jedno od ključnih postignuća ove Vlade na koje smo ponosni.

Prošlo svršeno vrijeme

Istaknuo je i da su i DORH i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa već odbacilo optužbe koje se sada pokušavaju obnoviti:

- Ovo sve je orkestrirano na prvi dan Vlade, recikliranje tema koje su passé. To je dio političke borbe. Ja to razumijem, ali tome se - suprotstavljam. Suprotstavljam se dezinformacijama nekih strančica, koje više naliče na klaune, nego na ozbiljne političke stranke. Znam što radimo, kako radimo, s punim integritetom, u interesu hrvatske ekonomije i političke stabilnosti, sprječavanja kriza i očuvanja radnih  mjesta. I ono što je najvažnije: imamo veću zaposlenost i nikad manju nezaposlenost, a turistička sezona je bolja od lanjske.