Najnoviji Crobarometar, redovito mjesečno istraživanje rejtinga stranaka Nove TV, samo potvrđuje koliko je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević bio u pravu kada je jučer - odgovarajući na gnjevna, gubitnička podmetanja demagoških partnera Davora Bernardića i Bože Petrova o Agrokoru - istaknuo da danas više i ne govorimo o SDP-u i Mostu, nego o ostacima ostataka SDP-a i Mosta.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/tragikomicno-je-kako-bernardic-i-celnici-mosta-nastavljaju-prepisivati-todoriceve

Rast unatoč kampanji dezinformiranja

U odnosu na rejting iz srpnja, HDZ je - unatoč agresivnoj kampanji dezinformiranja javnosti koju su usklađeno vodili SDP/Most i u slučaju tragedije u Zaprešiću - u kolovozu narastao za 1.8 postotnih bodova. Tako danas uživamo podršku 28.9 posto hrvatskih građana.

SDP nastavlja tonuti

SDP - za koji više ne znamo vode li ga socijaldemokrati ili „mitraljezac s ćorcima“ Grmoja - pao je s 18.3 na 17.3 posto, na najgori rejting u zadnjih 10 godina. Ili 15 godina, kako neki drugi tvrde, svejedno. Tako se naša prednost u odnosu na SDP povećala za 2.8 posto - sa srpanjskih 8.8 na kolovoških 11.6!

Gubitnički gnjev se ne isplati

Ni Bernardićev blizanac Petrov nema baš razloga za veselje. Most je sa 7.8 pao na 7.3 posto potpore (za 0.5). Tako se prednost HDZ-a u odnosu na tu bukačku družinu povećala za 2.3 posto - sa srpanjskih 19.3 razlike na 21.6 u kolovozu!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-hdz-zadrzao-uvjerljivu-prednost-ispred-sdp-raste-potpora-vladi-rh

Prepisivači Todorićevih blogova

Ako zbrojimo rejtinge SDP-a i Mosta, koji sinkronizirano prepisuju Todorićeve blogove, HDZ je jači od te „dvoglave populističke aždaje“ za 4.3 posto. U srpnju smo ih vodili za 1.0 postotni bod.

Od ostalih stranaka, prenesimo da je Živi zid na 13.4 posto potpore, HSS na 4.5, Bandić Milan na 3.8, a Pametno na 3.1 posto. Slije IDS (2.4), HSU (2.1), Promijenimo Hrvatsku (1.4), Reformisti (1.3), a iznad praga od 1 posto još su samo HNS (1.1) te Bruna Esih & Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku ( 1.1).

Stabilnost Vlade & parlamentarne većine

Čak 77 posto građana vjeruje da će naša Vlada odraditi mandat do kraja, a da to neće, misli samo 16 posto. Ne zna njih 7 posto.