(VIDEO) Visoki časni sud HDZ-a danas je na svojoj 8. sjednici jednoglasno donio, punim nazivom, Odluku o izricanju stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a Darku Milinoviću iz razloga navedenih u Odluci Predsjedništva HDZ-a o pokretanju stegovnog postupka od 30. kolovoza! - objavili su u izjavi za brojne okupljene novinare pred Središnjicom HDZ-a predsjednik Visokog časnog suda Davor Miličević i članica toga stranačkog tijela Marije Vučković.

Nanošenje političke štete HDZ-u

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, na telefonskoj sjednici održanoj 30. kolovoza 2018. donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-hdz-pokrenulo-stegovni-postupak-protiv-milinovica-zbog-osobito

Izjave Davora Miličevića i Marije Vučković možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Miličević: Jednoglasna odluka o isključenju!

Visoki časni sud HDZ-a danas je donio jednoglasnu odluku o isključenju g. Darka Milinovića, i to na temelju Odluke Predsjedništva HDZ-a o pokretanju stegovnog postupka. Svi dokazi navedeni u Odluci o pokretanju stegovnog postupka doveli su do ove današnje odluke. S ovim danom, g. Milinović je isključen iz stranke. Ne zaboravimo, početkom siječnja bio je opomenut zbog nanošenja štete stranci, no unatoč tome nastavio je s teškim povredama članskih obveza.

Vučković: Kontinuirane povrede članskih obveza!

Iz dokaznog materijala dostavljenog uz Odluku o pokretanju stegovnog postupka bilo je očito da se radi o osobito teškim povredama stranačkih obveza, koje su se ponavljale. Stoga je Visoki časni sud HDZ-a ocijenio da nema potrebe za pozivanjem g. Milinovića. Uostalom, cijela je hrvatska javnost imala priliku vidjeti što je on (u)činio. Radi se o kontinuiranim povredama stranačkih obveza, koje su detaljno opisane u Statutu HDZ-a. Povrede su se događale u više prilika i u dužem vremenskom razdoblju.

Svaki član stranke dužan je voditi računa o ugledu stranke, svaki član stranke treba poštivati stranačke obveze koje su propisane u Statutu. Visoki časni sud je jednoglasno ocijenio da se radi o teškim povredama stranačkih dužnosti.