U povodu blagdana Svih svetih, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković položili su u ime Republike Hrvatske zajedničke vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. S najdubljim pijetetom prisjetili su se svih koji su svoje živote položili za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Uz predsjednika Plenkovića, među ostalima, bili su potpredsjednik Vlade i HDZ-a te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević te dvoje članova Središnjeg odbora naše stranke - potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izaslanstvo HDZ-a

Nacionalno izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice, predvođeno članom Predsjedništva HDZ-a i saborskim zastupnikom dr. sc. Andrijom Mikulićem, odmah za državnim izaslanstvom položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu dr. Franje Tuđmana te kod Zida boli i Središnjeg križa.

Mikulić je izrazio zahvalnost i počast svima onima koji su dali svoje živote za Domovinu.

- U povodu blagdana Svih svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu s nama. Posebnu počast odali smo poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, civilnim žrtvama iz Domovinskog rata, kao i prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Trajno smo im zahvalni za sve ono što su dali za Domovinu. Neka im je pokoj vječni.