Nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, predsjednik naše stranke i Vlade RH Andrej Plenković najavio je podizanje minimalne plaće. 

- Donijeli smo odluku o novom podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj, koju ću objaviti sutra na sjednici Vlade. To će biti važna poruka za što dostojanstveniji život naših građana koji imaju najmanje plaće, a pripremili smo i odgovarajuće kompenzacijske mjere za poslodavce. Mislim da je to dobro pogođena mjera. Dopustite mi da detalje zadržim za sutra, kada ću održati uvodnu riječ na sjednici.

U dobrom smjeru

Istaknuo je da su na današnjem Klubu riješili sva pitanja vezana za proračun i amandmane. 

- Zadovoljan sam činjenicom da je iza nas porezna reforma, a da će sutra u drugo čitanje ići paket zakona o mirovinskoj reformi te da će se zaokružiti svi akti važni za usvajanje reforme vezane uz Državni inspektorat i spajanje niza agencija. Provodimo reforme, proračun je u okviru onog što smo predvidjeli, opet dižemo minimalne plaće, postigli smo dobar dogovor sa sindikatima javnih i državnih službi, BDP je narastao 2,8 posto u 3. kvartalu ove godine… S aspekta onoga što mi je bitno, mogu reći da idemo u dobrom smjeru.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hrvatsko-gospodarstvo-u-trecem-kvartalu-2018-poraslo-28-posto-vise-od-ocekivanja

Politički "udari" 

Osvrnuo se i na današnju reakciju Kolinde Grabar-Kitarović, koja je medijske napise o svojoj navodnoj umiješanosti u rušenje Vlade nazvala „izravnim političkim udarom na državne institucije, posebice na instituciju predsjednice Republike“.

- Mi smo svaki dan u političkoj utakmici. To nije ladanje. Kada bih gledao koliko mi udaraca stiže sa svih strana, od političkih suparnika do komentatora, mogao bih reći da sam svakog dana izložen buri ili kojem drugom ozbiljnijem vjetru. Da sam tako osjetljiv, svakog bih dana mogao tvrditi da sam osjetio neki udar. Morate biti otporni na to.

Udar su bili lažni SMS-ovi

Napomenuo je da priopćenje predsjednice nije doživio kao udar na sebe.

- Udar je bilo ono prije nekoliko mjeseci s lažnim SMS-ovima. Politički o svemu možemo raspravljati, ali postoje tijela koja su nadležna da takve slučajeve rasvijetle do kraja i utvrde odgovornost onih koji to čine. Tako se stvar rješava. U zadnjem slučaju ne vidim ništa posebno novo što se inače ne zbiva u našem političkom prostoru. Morate biti otporni na to, nije to ništa tako strašno.