Nijedan hrvatski premijer nije bio toliko puta u Lici kao Andrej Plenković! I nijedna Vlada Republike Hrvatske nije toliko brinula o Lici kao ova naša, HDZ-ova! - sukus je to pobjedničkog ozračja koje je danas u Gospiću, u prepunom kinu „Korzu“, vladalo na predstavljanju kandidata HDZ-ove koalicije (HDZ-HSU-HSP AS-HSS-Hrvatska bunjevačka stranka) za izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske Županije.

Stvari se moraju izvesti na čistac!

Osim predsjednika Plenkovića, na skupu su sudjelovali i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković te niz naših ministara. U svom govoru, predsjednik HDZ-a i Vlade RH naglasio je da naša stranka ima jasnu viziju i strategiju nastavka pobjedničkog puta kako u Ličko-senjskoj županiji, tako i na EU izborima!

- Svima je poznato da je zbog čudnih, pogrešnih, neshvatljivih i nerazumljivih poteza uopće i došlo do ovakve situacije. To je dobro - jer se stvari ponekad moraju izvesti na čistac i „presložiti“ kako bismo mogli nastaviti pomagati razvoju svih krajeva Lijepe Naše, pa tako i ove županije, štititi hrvatske nacionalne interese i jačati gospodarstvo te pravni sustav, solidarnost i sigurnost - poručio je Plenković.

Izborni program ZA razvoj Ličko-senjske županije

Istaknuo je da su ovi izbori prilika da se urede odnosi u Ličko-senjskoj županiji (LSŽ-u) te da osvježeni HDZ, s novim snagama u novom  kontekstu, ubrza razvoj ovoga prelijepog kraja:

- Stoga sam s posebnom pozornošću pročitao izborni program koji su izradili nositelj naše liste Marijan Kustić i njegov tim. Program pogađa bit, točno ono što još treba LSŽ-u. To je prije svega ravnomjerni razvoj ove županije koja je najveća u RH, ali s najmanjim brojem stanovnika. Ima manje od 50 tisuća stanovnika, a skoro 10 posto površine Hrvatske. Na svima nama je zadaća zaustaviti depopulaciju stvaranjem novih radnih mjesta i ostalih preduvjeta za demografsku revitalizaciju i ostanak ljudi!

Demografija - ključno pitanje hrvatskog naroda 

To je ključno pitanje hrvatskog naroda  i, ako hoćemo „suverenističkim“ jezikom, to je presudno za opstanak naše države! - nastavio je Plenković:

- Stoga je naša Vlada donijela, a i donijet će još niz demografskih mjera, od poreznih olakšica, preko višekratnog povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada, do subvencioniranja stambenih kredita za mlade obitelji. I naše su mjere počele rađati plodom: lani je rođeno skoro 900 djece više nego 2017. godine, što je ohrabrujući signal. No želimo i moramo još više i još bolje! Demografsko pitanje najveća je zadaća koju Hrvatska ima u cjelini!

EU novcem gradimo Pelješki most & štitimo granicu!

Stranci koju je osnovao dr. Franjo Tuđman i stranci koja je ostvarila sve strateške ciljeve neće nitko držati predavanja o zaštiti nacionalnih interesa i suverenizmu! - poručio je naš predsjednik:

- Zahvaljujući upravo EU sredstvima gradimo Pelješki most! Europskim novcem gradimo, obnavljamo ili proširujemo 500 dječjih vrtića diljem naše zemlje te štitimo hrvatsku granicu od ilegalnih migranata i krijumčara ljudima! A što je ‘suverenističkije’ od čvrste zaštite granice ili ostvarenja sna o povezivanju hrvatskog juga s ostatkom Lijepe Naše!?!

Potvrda snage HDZ-a

Stoga je naše članice i članove pozvao da svojim javnim nastupima i radom budu glasnogovornici HDZ-a te da promiču istinu o konkretnim koristima članstva RH u EU-u.

- Naša stranka ima jasnu viziju i strategiju nastavka pobjedničkog puta kako u Ličko-senjskoj županiji, gdje nam je cilj osvojiti 50 posto mandata, tako i na EU izborima, na kojima očekujemo najmanje 5 mjesta u Europskom parlamentu! HDZ je najjača snaga i to ćemo potvrditi na ovim izborima! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH

Gordan Jandroković (glavni tajnik HDZ-a)

HDZ su unatrag 30 godina mnogi napadali, ali smo mi stranka koja je ostvarila sve strateške državne i nacionalne interese! U HDZ-ovcima i HDZ-ovkama tuče toplo hrvatsko srce - nitko nije veći katolik i domoljub od nas! Zamislite, usuđuju nam se dijeliti lekcije oni koji su pobjegli iz Sabora dok smo mi branili i obranili Vatikanske ugovore!?! Usuđuju nam se dijeliti lekcije oni koji izbjegavaju svaki spomen Hrvata u BiH i potrebe da steknu stvarnu ravnopravnost!?! Podsjećam te i takve i da smo, prvi put u povijesti, donijeli jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima! Hrvatski ljudi znaju to prepoznati, o čemu svjedoči i naš dominantni rejting unatoč svakodnevnim, agresivnim podmetanjima udružene oporbe!

Marijan Kustić (predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije)

HDZ sa svojim koalicijskim partnerima nije mogao podržati županijski proračun jer nije bio razvojan, a niti je imao dobre namjere. Sastavili smo kvalitetnu, pobjedničku listu. Obnovljeni ličko-senjski HDZ ima i plan i program kako izvesti Županiju na pravi put, kako dovesti investicije i projekte kojih zadnjih godina, nažalost, nije bilo! Izostanak razvojno-socijalnih projekata također je razlog zašto naši mladi odlaze i zašto imamo vrlo lošu demografsku sliku.

Mi smo garancija da ćemo pokrenuti i realizirati najvažnije projekte i poboljšati život u LSŽ-u! Nakon pobjede, HDZ će pružiti ruku suradnje svima - za boljitak Ličko-senjske županije s obje strane Velebita!