„U zagrebačkom HDZ-u i njegovim kandidatima, na čelu s Davorom Filipovićem, prepoznali smo ono najbolje što Zagrebu sada treba.

Na izborima u nedjelju, 16. svibnja,  ne glasujemo samo za gospodarski razvoj glavnog grada Hrvatske i njegovu financijsku konsolidaciju.

Glasujemo i za političku opciju koja njeguje hrvatski nacionalni identitet te štiti naše temeljne narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata u RH i u BiH, koja se na načelu neraskidivog zajedništva hrvatskog naroda trajno i bezrezervno zauzima za očuvanje konstitutivnosti i pune ravnopravnosti Hrvata u BiH te koja iskrenom podrškom našim programima i projektima pomaže unaprjeđenju kvalitete života Hrvata u BiH i djelovanju naših zavičajnih udruga, ne samo u Zagrebu.

A to su HDZ i HDZ-ova Vlada RH! Sad je bitno!“

Snažna je to poruka koju su u znak jedinstvene potpore našem kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću i koalicijskoj listi HDZ-HSLS-HSU, predvođenoj Mislavom Hermanom, uputili predstavnici 10 udruga Hrvata iz bosanske Posavine i srednje Bosne.

PODRŠKA NAJVEĆEG SINDIKATA GRADA ZAGREBA

Na druženju naših kandidata s Hrvatima iz BiH bio je i Ante Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, najvećeg sindikata djelatnika Grada Zagreba, koji je također podržao Filipovića i našu listu za Gradsku skupštinu:

- U gradonačelniku Davoru Filipoviću i zastupnicima koalicije HDZ-HSLS-HSU dobit ćemo jamce pravne sigurnosti, pouzdane socijalne partnere koji će štititi i očuvati radna mjesta u Gradu Zagrebu - uz uvođenje kulture izvrsnosti!

OPSTOJNOST HRVATA U BiH & NJEGOVANJE TRADICIJE

Zahvalivši predstavnicima Hrvata iz bosanske Posavine i srednje Bosne na podršci te na njihovom vrijednom doprinosu gospodarskom i društvenom životu Zagreba, Filipović je najavio da će za njih njegova vrata uvijek biti otvorena:

- Opstojnost Hrvata u BiH, ali i očuvanje i njegovanje vaše tradicije, kulturne baštine, običaja i folklora, jedan je od postulata i zagrebačkog i nacionalnog HDZ-a. Svi mi koji smo u Zagreb došli iz nekog drugog kraja Hrvatske, BiH ili svijeta, u njemu zasnovali obitelji i našli novi dom, s ponosom ističemo da smo Zagrepčani i cijelim srcem volimo svoj grad, ali se pritom nipošto ne odričemo svojih korijena.

Kako kaže stara izreka - nastavio je naš kandidat - zavičaj je mjesto otkud su ti roditelji, a dom je mjesto gdje ti žive, odrastaju djeca:

- Istinska ljubav prema Zagrebu ne iskazuje se nametanjem podjela, ružnim pričama o „dotepencima“, nego čestitošću, ispravnim odgojem svoje djece, poštovanjem naših nacionalnih vrijednosti, poštenim radom i solidarnošću spram bližnjih, zajedničkim angažmanom na dobrobit našeg grada i za bolji život u njemu.

10 UDRUGA HRVATA IZ BiH KOJE SU PODRŽALE FILIPOVIĆA & HDZ

KUD „Bijelo Brdo“

KUD „Bosna Srebrena“

Udruga "Bosanska Posavina"

Udruga bosanskih Posavljaka "Izvorni običaji"

Udruga „Cer“

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine "Rodna gruda"

Udruga povratnika Bukovac

Zavičajni klub Usorskog kraja

KUD "Žepče"

Posavski zavičajni klub "Derventsko kolo"