“Ukidanje mjere roditelj odgojitelj nije posljedica samo kronične nesposobnosti i neznanja Možemo/SDP, nego i pokušaja da ideološki transformiraju Zagreb!” - poručili su na konferenciji za medije predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Mislav Herman i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-HSLS u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Mario Župan.

Donosimo njihove ključne poruke:

HERMAN: Ugrozili egzistenciju više od 5.800 obitelji, više od 40.000 roditelja i djece!

Ukidanje mjere roditelj odgojitelj još je jedna u nizu zabrinjavajućih, čak i sramotnih odluka nove gradske vlasti. Bezosjećajno su ugrozili egzistenciju više od 5.800 zagrebačkih obitelji, više od 40.000 roditelja i djece! Poigravaju se s ljudskim životima.

Ovakvi neprilični, neprihvatljivi postupci gradonačelnika Tomaševića i dvojca Možemo/SDP nisu posljedica samo kronične nesposobnosti i neznanja, nego i njihovih pokušaja da ideološki transformiraju naš Zagreb.

Za njih je demografija “trošak”!?

Žalosno je da je prva ušteda u Gradu Zagrebu upravo ukidanje demografske mjere koja je sad najpotrebnija i koju hvali struka, ona demografska, a ne politološka. Ukidanje je najavljeno s bizarnim objašnjenjem - da je to bio “veliki trošak”.

Zar se demografija u 21. stoljeću može nazivati “troškom”? Ne, ona je - korist i ulaganje u budućnost!

ŽUPAN: Dok naša Vlada donosi nove demografske mjere, Tomašević ih ukida!

Dok Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem donosi nove demografske mjere, povećava rodiljne naknade te porezno rasterećuje mlade ljude i obitelji, tobože „socijalni“ i „solidarni“ Možemo/SDP ugrožavaju budućnost našeg grada!

“Solidarni” preko leđa Zagrepčana!

Svoju upravljačku inkompetenciju „lome“ preko leđa onih kojima bi trebali služiti - Zagrepčanki i Zagrepčana. Nakon što su ukinuli besplatni parking pred bolnicama i mjeru roditelj odgojitelj, planiraju i radikalno smanjiti novčanu pomoć za novorođenu djecu!