Predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. med. Mislav Herman sudjelovao je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke. Izdvojio je da se na sjednici podsjetilo na neke činjenice na koje osobito SDP sve češće „zaboravlja“:

- Zahvaljujući pravodobnim i izdašnim ekonomskim mjerama Vlade RH, u Hrvatskoj smo očuvali 630.000 radnih mjesta i 107.000 poduzeća. Od ožujka do početka prosinca radnicima i privatnim poduzetnicima isplaćeno je putem tih potpora 7.4 milijarde kuna.

Pomoć za 28.306 poduzetnika u Zagrebu

A znate li koliko je od toga otišlo za Zagreb za naš grad? - upitao je Herman ostale članove nacionalnog vodstva HDZ-a tijekom sjednice:

- Brojke mi je prije sjednice iznio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te naš kolega u Gradskom odboru ZG HDZ-a Josip Aladrović. S 2.052.000.000 kuna - da, više od 2 milijarde! - iz državnog su proračuna „pokrivene“ plaće do 4.000 kuna neto za 190.424 Zagrepčanki i Zagrepčana zaposlenih kod 28.306 poslodavaca!

SDP „najavljivao“ 400.000 otkaza

A SDP je zloguko „proricao“ da će 400.000 hrvatskih građana izgubiti posao uslijed korone!? – također je podsjetio Herman:

- Ali, na njihovo žaljenje, naša zemlja danas ima čak i više zaposlenih nego na početku koronakrize. Vlada RH je spriječila crni scenarij o velikom valu otkaza, scenarij koji su iz SDP-a maliciozno priželjkivali! Pritom vrijedi ponoviti da se Mjera „Očuvanje radnih mjesta“ nastavlja primjenjivati u siječnju i veljači, a produživat će se - kako je i najavio predsjednik Andrej Plenković - sve dok bude trebalo.

Mirovine bile i ostale neupitne!

Dodajmo i da je za iduću godinu, neovisno o navedenim potporama gospodarstvu, već osigurano 1.3 milijardi kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja. I još nešto: mirovine nijednog trenutka nisu došle u pitanje, niti će doći! - zaključio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba i član Predsjedništva HDZ-a Mislav Herman.