Zadovoljni smo izbornim rezultatom. To je zalog za budućnost da se još jače angažiramo na dobrobit Zagreba - uglas su poručili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, prvi čovjek Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. med. Mislav Herman te naš gradonačelnički kandidat i tajnik GO HDZ-a sveučilišni profesor Davor Filipović.

Donosimo njihove izjave nakon objave rezultata lokalnih izbora:

HERMAN: Na početku smo nove, pozitivne priče

Čestitam g. Tomaševiću na pobjedi. Zadovoljni smo izbornim rezultatom - HDZ je 2. snaga u Gradskoj skupštini, a naš gradonačelnički kandidat postigao je dvostruko bolji rezultat nego što smo ga imali 2013. i 2017. godine.

Nastupili smo s novim licima, novim vodstvom, na početku smo nove, pozitivne priče. Nošeni krilima pobjede na parlamentarnim izborima u srpnju prošle godine, pokazali smo da HDZ u Zagrebu može ostvariti dobar rezultat.

FILIPOVIĆ: Imamo razloga za optimizam

Zahvalio bih svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su mi dali glas, zahvalio bih stranačkim kolegicama i kolegama, volonterima i Izbornom stožeru na neumornom radu. Iskoristio bih priliku i da se ispričam protukandidatima ako sam u žaru borbe izrekao koju riječ previše.

Čestitam g. Tomaševiću. Moj rezultat, kako je rekao i kolega Herman, dvostruko je bolji nego u dva prethodna izborna ciklusa. Imamo razloga za optimizam, to je zalog za budućnost da još jače radimo na dobrobit našega voljenog grada.

PLENKOVIĆ: Nova generacija - nova kvaliteta

Čestitam Davoru Filipoviću. Odlično se profilirao u kampanji, on je za HDZ nova kvaliteta, dobili smo političara pravog formata za velike utakmice.

Čestitam svakako i Mislavu Hermanu. Druga smo lista u glavnom gradu, što je vrlo dobro. Njih dvojica su nova generacija naše stranke u Zagrebu, vjerujem da će angažmanom na terenu idućih godina stjecati dodatno iskustvo i nuditi još bolja rješenja za Zagreb.