Kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSU za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović istaknuo je na konferenciji za novinare u Središnjici HDZ-a da je u Gradu Zagrebu važno odgovorno upravljati financijama, poručivši da će na najvišu moguću razinu podići transparentnost:

- Zagreb vidim kao grad zadovoljnih ljudi i obitelji. A za to je preduvjet odgovorno upravljanje gradskim financijama, što do sada nije bio slučaj. Na najveću moguću razinu potrebno je podići transparentnost, što će postići uvođenjem imovinskih kartica svim pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća te međunarodnog standarda borbe protiv korupcije ISO 37001.

Oporba će nadzirati javne natječaje

Predstavnike oporbe uključit ću u nadzor svih javnih natječaja veće vrijednosti - dodao je Filipović - a uz odgovorno upravljanje i transparentnost i dalje ćemo, javno obećavam, umirovljenicima isplaćivati dodatak od 200, 300 i 400 kuna te uskrsnicu i božićnicu:

- Također ćemo zadržati mjeru roditelj-odgojitelj, a svi u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima imat će sigurno zaposlenje, pri čemu ćemo graditi kulturu izvrsnosti, tj. uvesti sustav ocjenjivanja i nagrađivanja.

Na kraju je poručio da će, kao bivši košarkaš, posebnu brigu voditi o sportašima te da će promicati temeljne vrijednosti hrvatskog naroda:

- Sad su bitni znanje, odgovornost i sinergija s Vladom RH. Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da zajedno zasučemo rukave i Zagreb učinimo gradom u kojem će najbolji pobjeđivati, a slabiji biti zastićeni!

HERMAN: Izbor je jednostavan!

Pozvavši Zagrepčane da u nedjelju 16. svibnja izađu na izbore, nositelji liste HDZ-HSLS-HSU za Gradsku skupštinu Grada Zagreba i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Mislav Herman kazao je da je ozračje na terenu odlično te da očekuje pobjedu na svim razinama upravljanja Zagrebom - od mjesnih odbora i gradskih četvrti preko Gradske skupštine do, naravno, gradonačelnika:

- Bitka za Zagreb je bitka za Hrvatsku. Predsjednik Andrej Plenković je na parlamentarnim izborima pokazao koliko je HDZ jak u glavnom gradu. Zagrebački HDZ u zadnje je četiri godine bio faktor stabilnosti, a uvijek mu je na prvom mjestu bio interes Zagrepčana. Pandemija koronavirusa i potres samo su dodatno naglasili koliko su važne solidarnost i suradnja između lokalne i nacionalne politike.

Zagreb je umoran od ispraznih obećanja i netransparentnosti - zaključio je Herman:

- Sada je bitno izići na izbore 16. svibnja. Naši sugrađani biraju između, s jedne strane, ozbiljne politike, znanja i sinergije s Vladom RH na realizaciji ključnih razvojno-socijalnih projekata te, s druge, nereda, demagogije i proizvodnje stalnih sukoba. Izbor je jednostavan.

PLENKOVIĆ: Na izborima očekujem veliki - uspjeh!

Potporu Filipoviću i Hermanu još jednom je dao predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković napomenuvši da su vodili aktivnu, kvalitetnu i pozitivnu kampanju, nudeći rješenja za Zagreb i bolji život Zagrepčana u svim gradskim četvrtima:

- Naša kampanja „Sad je bitno“ temeljila se na postignućima HDZ-a na lokalno-nacionalnoj razini. Zagreb je glavni grad, najrazvijenija sredina u zemlji i generator hrvatskog gospodarstva, stoga je vrlo važno tko će i kako njime upravljati. Filipović je u kampanji pokazao odvažnost, znanje, ambiciju i viziju boljeg funkcioniranja grada - vjerujem da će ući u drugi krug!

Na kraju, predsjednik Plenković je najavio da u nedjelju očekuje da će ukupni rezultat HDZ-a na lokalnim izborima biti bolji nego 2017. godine:

- Ozračje je diljem Hrvatske uistinu odlično - očekujem veliki uspjeh!