U ponedjeljak 1. rujna 2014. u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu, na obljetnicu smrti Zvonka Bušića, slavila se sveta misa zadušnica. Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Puna crkva vjernika svjedočila je da je uspomena na život pokojnoga Zvonka, posvećen borbi za slobodu Hrvatske i njegovu nesebičnu žrtvu za svoju Domovinu, živa i nikada neće biti prekrivena prašinom zaborava.

Uvodno je biskup Šaško pozdravio sve hrvatske branitelje i njihove obitelji te sve one koji su svojom žrtvom „Zidu hrvatske ljubavi“ daju da živi kao sigurnost Domovine, kao spomen i nada oslonjena na Božju snagu. U svojoj homiliji biskup Šaško se osvrnuo na život i žrtvu pokojnoga Zvonka. Posebno je naglasio želju da do „supruge, braće i sestara, rodbine i prijatelja pokojnoga Zvonka dopre naše suosjećanje i molitva. No, jednako tako i zahvalnost koja prepoznaje žrtvu i nesebičnost u kojoj su pokojni Zvonko i njegovi najbliži živjeli čežnju za hrvatskom slobodom i nosili teret raznih kušnja. Njegov je život povezao mnoge Hrvate i Hrvatice te druge ljude koji žele dobro hrvatskoj domovini“,  rekao je biskup Šaško.

Misi zadušnici nazočio je i veliki broj članova GO HDZ-a Grada Zagreba i hrvatskih branitelja, članova Povjerenstva za hrvatske branitelje. Za hrvatske branitelje, koje je biskup Šaško posebno pozdravio, Zvonko Bušić je bio i jest istinski junak i hrvatski mučenik, čovjek koji je svojim životom, moralom i životnim načelima pokazao i dokazao kako se bori i voli svoja Domovina.

Na kraju euharistijskog slavlja biskup Šaško je pozdravio obitelj pokojnoga Zvonka, a svi okupljeni vjernici nastavili su druženje u prostorijama crkve.