Da Tomislav Tomašević u današnjoj debati kandidata za gradonačelnika Zagreba na Sveučilištu Vern neće predočiti u kojih je to, kako se sam hvalio, „40 zemalja radio kao konzultant“, to smo znali. Uostalom, Davor Filipović već ga 10-ak dana pita da javnosti napokon otkrije gdje je i koga to „konzultirao“ te za koju je naknadu to činio, ali fantomski konzultant napadno bježi od teme.

Da Tomašević nemušto improvizira o obnovi, lupeta o „sendvič-metodama“, i to smo znali. Uostalom, naš ga je pobjednički kandidat i na ovom sučeljavanju podsjetio na blamažu koju je sam sebi bio priredio.

Vođa profesionalnih ZG prosvjednika, naime, sladostrasno je tvrdio da Vlada RH neće stići podnijeti Zahtjev za sredstva za obnovu iz Fonda solidarnosti EU-a, ali nije znao da se taj zahtjev niti ne može poslati Europskoj komisiji sve dok se ne dovrši verificirana procjena šteta od potresa. Na kraju, umjesto crnila koje je širio, Hrvatska je dobila rekordnih 683.7 milijuna eura za obnovu Zagreba i okolice! I to bespovratnih.

Da će Joško Klisović podilaziti Tomaševiću, nabacivati mu loptu, da će koordinirano s njim napadati Filipovića, i to smo znali. Uostalom, činio je to i na dvije prethodne debate. Kako je dobro primijetio Davor Filipović, Tomašević sa sobom uvijek vodi „kandidata“ posrnulog SDP-a kako bi mu pomogao, kako bi bilo 2:1.

Sve se to znalo. Ali nismo znali, moramo priznati, da će se udruženom dvojcu priključiti i gđa Vesna Škore Ožbolt! Svako malo je na ovom sučeljavanju hvalila Tomaševića i aktivističke prosvjede, podržavala njegove stavove.

Pa ovo je sada 3:1! - s osmijehom je konstatirao Filipović. 

Vrhunac igrokaza zbio se na zadnjem pitanju koje su kandidati morali postaviti, po vlastitom izboru, jedno drugom. A Tomašević se, umjesto da nekog od protivnika pokuša nezgodnom temom uhvatiti u klopku, obratio gđi Škare Ožbolt ovim, citiramo, riječima: „Zašto mislite da ste bolji od FIlipovića za glasače desnog centra?“.

Unaprijed uvježbani dupli pas! Još puno bi se toga moglo napisati, citirati, no vjerujemo da je ovo sasvim dovoljno. „Zašto ste bolji od Filipovića?“!!!

Ali, uzalud im trud. I ova je debata samo potvrdila da naš Davor sigurno ulazi u 2. krug, u kojem će - pobijediti!