Predsjednik ZG HDZ-a Mislav Herman: Nećemo svoju priču, poput oporbe u prošlom sazivu, graditi tako da a priori odbijamo sve prijedloge pozicije. Po broju mandata i izbornom rezultatu druga smo politička opcija u Zagrebu, a prva od centra nadesno. Tajnik ZG HDZ-a Davor Filipović: Demokratski je standard dati 100 dana mira ekipi koja je preuzela odgovornost, ali je također standard upozoriti ako se krši zakon. A to je učinio Tomašević kada je imenovao članove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Novoizabrani potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a dr. med. Mislav Herman poručio je da se nada konstruktivnim raspravama, a kao opozicija podržat će sve što bude kvalitetno:

- Nadamo se dobrom sazivu danas konstituirane Gradske skupštine. Podržat ćemo sve što budemo smatrali da je dobro za život naših sugrađana, s koje god strane to dolazilo, a jasno i glasno kritizirati, kao što smo radili i u prethodnom mandatu, ono što je loše.

Interes sugrađana uvijek na prvom mjestu

HDZ Zagreb neće svoju priču, poput oporbe u prošlom sazivu, graditi a priori odbijajući sve prijedloge pozicije - nastavio je Herman:

- Ponavljam: podržat ćemo sve što bude kvalitetno, a nećemo sve ono što nije u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana.  

https://moj.hdz.hr/o/go-grada-zagreba/vijest/tomasevic-tresla-se-brda-ro...

Na pitanje ima li ikakvih saznanja o uhićenjima u Gradsko stambeno-​komunalnom gospodarstvu (GSKG), odgovorio je ne zna ništa više od onog što je objavljeno u medijima:

- Neka institucije rade svoj posao, a mi im se nećemo nalaziti na putu. Nećemo to komentirati. Čekamo da se slučaj rasvijetli kako bi se vidjelo je li ondje uistinu tko postupao protivno zakonu.

Gradska uprava jedina odgovorna za provedbu projekata

Upitan da komentira to što je Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo da je Grad Zagreb nezakonito uzeo zemljište za izgradnju sljemenske žičare, istaknuo je da je za izvršenje proračuna odgovorna isključivo gradska uprava:

- I tu mogu poručiti neka svi nadležni rade svoj posao. Želimo da Zagreb što prije dobije modernu žičaru, ona je bila naša ideja, naš amandman, ali se dobro zna tko je prema Statutu Grada Zagreba jedini odgovoran za provedbu projekata.

FILIPOVIĆ: Demokratski je standard upozoriti ako se krši zakon

I naš zagrebački zastupnik i tajnik GO HDZ-a izv. prof. dr. sc. Davor Filipović skupštini naglasio je da ćemo u Gradskoj skupštini podržavati sve ono što bude dobro, a kritizirati i upozoravati na sve ono što je loše:

- Demokratski je standard dati 100 dana mira ekipi koja je preuzela odgovornost za upravljanje. Podjednako je, međutim, demokratski standard upozoriti ako dođe do ozbiljnih propusta, a to se, nažalost, dogodilo u prvom potezu g. Tomaševića: kada je imenovao članove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, prekršio je članak 15. stavak 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

https://www.facebook.com/filipovicZAgreb/photos/a.143359247429715/323857...

Gradska skupština Grada Zagreba - objasnio je - po zakonu je morala predložiti kandidate Skupštini Zagrebačkog holdinga:

- Sve sam mogao očekivati od novog gradonačelnika na početku mandata, ali kršenje zakon