Današnjom izjavom da su za propuste pri javnom cijepljenju na Zagrebačkom velesajmu odgovorni premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš oktroirani SDP-ov kandidat i Milanovićev kum Joško Klisović pokazao je još jedanput zabrinjavajuću razinu nepoznavanja funkcioniranja Grada Zagreba te ovlasti službi za čije upravljanje pretendira preuzeti odgovornost.

Osim toga, u maniri svojih kolega Peđe Grbina i njegovog prethodnika Davora Bernardića nastavlja ,,konstruktivno'' minirati borbu protiv koronavirusa, što je dosljedna „politika“ SDP-a od prvog dana proglašenja epidemije - a koja im je već pomogla da izgube s 25 razlike na parlamentarnim izborima.

Potresen rezultatima anketa, po kojima SDP ne uspijeva dosegnuti ni 20% otkad ga je preuzeo kurir Grbin, a u Zagrebu im prijeti fijasko, g. Klisović na besraman način pokušava iskoristiti cijepljenje građana za političku promociju.

Cijepljenje na ZV-u organizirao je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, o čemu su se njihovi predstavnici tijekom dana i očitovali javno. Ujedno je Ministarstvo zdravstva apeliralo te zatražilo organiziranje javnog cijepljenja u Zagrebu na više lokacija kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo to je već i počeo provoditi u praksi.

Podsjetit ćemo g. Klisovića: Da, predsjednik Vlade RH odgovoran je za to što je Hrvatska nakon brojnih razgovora na EU razini osigurala dodatnih 747.000 doza cjepiva Pfizer-BioNTech. Ujedno će slijedom obavljenih konzultacija o distribuciji dodatnih 50 milijuna doza Pfizerova cjepiva, koje će u 2. tromjesečju stići u Europsku uniju, Hrvatskoj pripasti još 447.000 doza tog cjepiva.

Time je u okolnostima kašnjenja u isporuci drugih cjepiva za hrvatske građane osigurano dodatnih 1.2 milijuna doza Pfizer-BioNTech. Vlada je na taj način stvorila pretpostavke da se uz korištenje svih odobrenih cjepiva do 30. lipnja procijepi više od 50% odrasle populacije u Hrvatskoj, za što je potreban sinergijski rad ne samo Ministarstva zdravstva, već i svih županija, županijskih zavoda za javno zdravstvo, liječnika i drugih dionika.