(PHOTO) Zlatni vaterpolisti Dubravko Šimenc i Perica Bukić, ali i proslavljena stolnotenisačica Branka Batinić i pobjednički general HV-a Josip Lucić, pružili su podršku jednom drugom šampionu - sveučilišnom profesoru DavorFilipoviću 

Naš gradonačelnički kandidat, naime, već je osvojio jednu zlatnu medalju - titulu košarkaškog prvaka Europe s hrvatskom juniorskom reprezentacijomA sada nezaustavljivo ide prema novoj pobjedi, u Zagrebu! 

Mjesto susreta duboko simbolično: Sportski park Mladost na Savi, središte akademskog sporta u našem gradu. Vaterpolo, atletika, odbojka, tenis, stolni tenis... sve prvaci do prvaka, pobjednici do pobjednika, trofeji do trofeja! 

Filipović je istaknuo da mu je čast to što se našao s tim šampionskim timom i dobio njegovu podršku:  

- Ne umišljam da sam im ravan, ali ćete mi dopustiti da se poneki put i ja pohvalim zlatnom medaljom koju sam kao košarkaš i sam osvojio. Apsolutno razumijem potrebe sporta jer sam prilično ozbiljno igrao basket, od toga dvije godine u SAD-u, u najvišem sveučilišnom rangu. 

Nakon što postanem gradonačelnik, i vrhunskim i rekreativnim sportašima moja će vrata uvijek biti otvorena! - poručio je: 

Ali, potrebno je osigurati bolje uvjete za treniranje i obnoviti infrastrukturu ne samo zbog njih, nego i zbog naše djece, naših mlađih uzrasta. Znam kako ćemo, zajedno, to i uspjeti!  

OVDJE ĆE TRENIRATI NOVI ORŠIĆI, KRANJČARI, LAMZE!  

Nakon Mladosti naše je izaslanstvo, predvođeno predsjednikom ZG HDZ-a i Gradske skupštine Grada Zagreba dr. med. Mislavom Hermanom, posjetilo i Školu nogometa NK Prečko, koju pohađa više od 300 zagrebačkih mališana.  

A ondje se upravo rade tereni s umjetnom travom, i to zaslugom naših amandmana kojima smo u Gradskoj skupštinuvjetovali prihvaćanje ZG proračuna.  

Kako je naglasio Herman, zajedničkim naporima Temeljnog ogranka HDZ-a Prečko, Organizacije HDZ-a Gradske četvrti Trešnjevka - jug i naših zastupnika omogućili smo da se izgrade tereni s umjetnom travom: 

Prečko i naša djeca zaslužila su imati adekvatne prostore za trening. Siguran sam da će ovdje prva nogometna umijeća steći neki novi Kranjčari, Lamze, Oršići… koji će jednog dana u modrom dresu diljem Europe pronositi sveto ime Dinamo i slavu voljenog Zagreba grada!