Uz pomoć naše Vlade RH i europskih sredstava poboljšat ćemo životne uvjete studenata! - zajedno su s konferencije za medije u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj još poručili naš pobjednički kandidat izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, njegova zamjenica prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak te ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

S njima je na konferenciji bila i druga Filipovićeva zamjenica - doc. dr. sc. Iva Hraste Sočo.

Donosimo ključne poruke:

FILIPOVIĆ: Želimo staviti Zagreb na kartu Europe kao sveučilišni grad!

Raduje nas što se veliki broj mladih odlučuje na visoko obrazovanje koje je danas, u izmijenjenim globalnim okolnostima, još važnije nego prije. Tijekom studija u SAD-u živio sam upravo u kampusu, itekako znam koje su njegove prednosti, i želim da svi mladi koji dolaze studirati u naš grad imaju mogućnost steći takvo pozitivno iskustvo.

U sinergiji s Vladom RH sveučilištima te uz pomoć EU sredstava glavni grad Hrvatske dobit će napokon pravi, moderni kampus! Jer, ako želimo da mladi razvijaju kreativnost i inovativnost, sad je bitno omogućiti im bolje uvjete školovanja i ulagati u obrazovnu infrastrukturu.

Pozivam sugrađane da u nedjelju iziđu na izbore i daju svoje povjerenje #HDZ kako bismo, zajedno, unaprijedili životne uvjete naših studenata!

FUCHS: Siguran sam da će naš Davor - uspjeti!

Pružam apsolutnu podršku Davoru Filipoviću i njegovim zamjenicama te njihovom programu za bolji Zagreb. Veseli me što je naš kandidat i sam naglasio koliko je važan ovaj kampus za daljnje usavršavanje mladih. Siguran sam da će uspjeti - da će se ovdje, u Borongaju, dovršiti izgradnja sveučilišnog kampusa!

KUJUNDŽIĆ TILJAK: Kvalitetnija zdravstvena zaštita za sve studente

Grad Zagreb je naša metropola, najveći sveučilišni grad - sa 67.000 studenata. Stoga u našem programu briga za mlade ima posebno mjesto.

Svim studentima osigurat ćemo bolje životne uvjete dovršetkom ovog kampusa i proširenjem kapaciteta sadašnjih domova. Osim toga, u planu nam je uz sredstva iz fondova EU-a izgraditi i studentsku polikliniku kako bi im se osigurala kvalitetnija zdravstvena zaštita.