Puna transparentnost jedan je od preduvjeta oporavka gradskih financija. Svim će Zagrepčanima biti bolje nakon što gradskim proračunom počnemo upravljati onako kako to čini svaki odgovorni domaćin i nakon što se prestanu probijati troškovi - istaknuo je Davor Filipović gostujući na TV Večernji list: 

Samo na razlici troškova za sljemensku žičaru sve zagrebačke obitelji mogle su imati pune četiri i pol godine besplatni vrtić. To ćemo im i osigurati!  

Naši sugrađani zaslužuju znati što pročelnici i direktori komunalnih poduzeća imaju u 1. godini mandata, što u 2. i tako dalje - dodao je naš gradonačelnički kandidat: 

- Uistinu ne vidim razlog zašto to Zagrepčani ne bi mogli znati. Stoga ću za sve pročelnke i direktore uvesti obavezne imovinske kartice. 

Optimizam temeljimo - nastavio je - i na činjenici da je na parlamentarnim izborima 2020. prvi put u povijesti HDZ, i to samostalno, slavio u sve 4 izborne jedinice u Zagrebu:  

A „ankete“ su, prisjetimo se, najavljivale „trijumf“ SDP-ove 10-eročlane mega koalicije!? No i s „anketama“ i anketama mijenjaju se stvari. Iz zadnjeg HRejtinga vidljivo je da je HDZ najjača opcija u Zagrebu i okolici, a ne redovito precjenjivani Možemo.  

Rezultat HRejtinga mi se čini logičnim“ - ocijenio je: 

Klisović ne „pliva“ baš u gradskim temama, ne zna ni kako se zove obnašateljica dužnosti gradonačelnice - preimenovao ju je u Pavičević!?. A Tomašević? On prosvjeduje protiv svake gradnje, pa tako i protiv obnove. Jedino se, zanimljivo, ne buni protiv spalionice otpada u Resniku, u naseljenom području. Štoviše, za nju lobira.  

Mislim da i zbog toga izbjegava da se sam suoči sa mnom, pa na TV debate dovodi SDP-ova Klisovića da mu pomogne, da bude 2:1. Pozivam Tomašević da se napokon sami sučelimo! - „zakucao“ je Filipović 

Na kraju, na pitanje računa li na glasače pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, odgovorio je:  

- Računam na glasove svih naših sugrađana.