Nakon šetnje Parkom Maksimira, naši Davor Filipović i Mislav Herman obišli su na Međunarodni praznik rada i Športsko-rekreacijski centar Trnje, gdje im se pridružila ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac.

https://moj.hdz.hr/o/go-grada-zagreba/vijest/praznik-rada-vlada-rh-izdvo...

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i nositelj liste koalicije HDZ-HSLS-HSU za Gradsku skupštinu Grada Zagreba dr. med. Mislav Herman istaknuo je da ovom ŠRC-u gravitira oko 6.500 ljudi:

- Još je potrebno izgraditi teretanu na otvorenom, dječje igralište i tartan stazu za atletiku kako bi stanovnici ovog dijela Zagreba, od najmlađih do onih u 3. dobi, mogli kvalitetno i zdravo, uz sport, provoditi svoje slobodno vrijeme.

POTPORA MINISTRICE NIKOLINE BRNJAC

Naš pobjednički kandidat Davor Filipović najavio je da će uz potporu Vlade RH te Ministarstva turizma i sporta obnoviti i nadograditi infrastrukturu ŠRC-a Trnje:

- Omogućit ćemo našim sugrađanima da se u idealnim uvjetima ovdje mogu baviti sportom i rekreirati.

Još jednom je na Međunarodni praznik rada naglasio važnost očuvanja radnih mjesta i poticanja poduzetništva, ponovivši da je iz Državnog proračuna RH izdvojeno više od 2.5 milijarde kuna kako bi se pokrile plaće za više od 250.000 Zagrepčana zaposlenih u privatnom sektoru.

EUROPSKI PRVAK U KOŠARCI

Kao što zacijelo već znate, Filipović bio se s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom 2002. okitio titulom juniorskog prvaka Europe, a s tom je generacijom bio i 4. u svijetu.

S obzirom na njegovu najavu o obnovi i proširenju ŠRC-a Trnje, vrijedi podsjetiti na izjavu koju je dao u povodu svoga nedavnog „sportskog intervjua“ za Večernji list:

- Za razliku od svojih protukandidata, razumijem potrebe sportaša, i vrhunskih i amaterskih i rekreativnih. Stoga želim istaknuti da se dosadašnja izdvajanja za sport, koji je iznimno važan i za našu djecu, neće rezati. Mogu se samo povećavati.

https://arhiva.hdz.hr/o/go-grada-zagreba/vijest/nas-pobjednicki-kandidat-za-gradonacelnika-zagreba-bio-je-prvak-europe-u