Ekonomija i upravljanje poslovnim sustavima, kultura i obnova povijesno-kulturne baštine, zdravstvo, obrazovanje i skrb za ranjive skupine - naših troje kandidata imaju sve što je potrebno za naš grad. Oni su siguran izbor za bolji Zagreb!

I KOMPETENCIJE I VIŠE ŽENA NA VODEĆIM POZICIJAMA

„Na Dan žena naglasio sam da ću se zauzimati i za kompetenciju i za što više žena na upravljačkim pozicijama u Gradu Zagrebu. Stoga mi je posebna čast predstaviti svoje zamjenice, dvije iznimne stručnjakinje!“ - poručio je izv. prof. dr. sc. Davor Filipović u Središnjici HDZ-a:

- Moje su zamjenice docentica na Akademiji dramskih umjetnosti i posebna savjetnica ministrice kulture i medija doc. dr. sc. Iva Hraste Sočo, bivša operna pjevačica i diplomatkinja, te ravnateljica Škole narodnoga zdravlja “Andrija Štampar” prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, pročelnica Katedre za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku na ŠNZ-u, koja se u svojoj bogatoj karijeri - osim zdravljem, obrazovanjem i organizacijom zdravstvenog sustava - intenzivno bavila i problematikom zbrinjavanja žrtava rata, prognanika i izbjeglica, a potom i koordinirala njihov povratak.

IZNIMNA ČAST - HVALA NA POVJERENJU!

Hraste Sočo istaknula je da joj je iznimna čast što je imenovana kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnik:

- Razvoj kulture, briga o umjetnicima, očuvanje i obnova kulturne baštine, to su moji prioriteti. Kreativne industrije i kulturni turizam mogu postati gospodarski zamašnjak našega voljenog grada! Naglasak ću staviti i na transparentnost financiranja i zapošljavanja u gradskim ustanovama s područja kulture.

I Kujundžić Tiljak zahvalila je na ukazanom povjerenju:

- Primarno ću se posvetiti zdravstvu i obrazovanju. A to znači što kvalitetnija i pristupačnija zdravstvena skrb, od najmlađih do najstarijih sugrađana, te što bolja organizacija predškolske, školske i sveučilišne obrazovane djelatnosti u Zagrebu.