Autala“ se gđa Vesna Škare Ožbolt! - najzanimljivija je to spoznaja s debate kandidata za gradonačelnika Zagreba, održane u četvrtak na Sveučilištu Vern 

Bilo je neugodno gledati koliko je VŠO hvalila aktivista Tomislava Tomaševića, a on joj je zauzvrat, unaprijed dogovoreno, „nabacivao loptu“ kako bi napadala Davora Filipovića. Ali, uzalud im trud.  

Naš pobjednički kandidat dosad je poručivao: Ako treba, još 100 puta ću se sam suočiti s udruženim dvojcem Tomašević/Klisović 

Od jučer pak poručuje: Neće me zaustaviti ni to što su 3:1 protiv mene! 

Vrhunac igrokaza TT-VŠO zbio se na posljednjem pitanju koje su kandidati postavili, po vlastitom izboru, jedno drugom.  

Tomašević je, umjesto da nekom od rivala pokuša uvaliti nezgodnu temu, gđi Škare Ožbolt nabacio loptu: „Zašto mislite da ste bolji od Davora FIlipovića za glasače desnog centra?“. Uvježbani dupli pas!  

Naš Davor, s druge strane, Tomaševića je već valjda 10. put zamolio da napokon otkrije za koga je to i u kojih, kako se sam hvalio, „40 država radio kao konzultant“. Odgovor, naravno, opet nije dobio. Od fantomskog konzultanta nikad ga nećemo niti dobiti. 

 

U završnoj riječi Filipović je i sam konstatirao da javnost ni dandanas nije dobila odgovor na pitanje gdje je i za koga radio fantomski konzultant Tomašević: 

Jasno je da se ovdje radi o populističko-aktivističkoj priči koju pokušavaju prodati kao „spas“, isto kao što je nekoć činio Ivan Vilibor Sinčić. A svi znamo kako je završila njegova priča... Zagrepčani imaju priliku birati između demagogije i aktivizma, te, s druge strane, ozbiljne politike HDZ-a, znanja i kompetencije! 


ROTOR, JARUNSKI MOST, PAMETNI SEMAFORI, ZICER 

Izdvajamo još dva video isječka iz Filipovićevih istupa na debati - o poboljšanju prometa u Zagrebu & o podršci kreativnim industrijama: 

Kako smo u sinergiji s našom Vladom RH i uz pomoć europskih sredstava napravili novi Rotor Remetinec, čime je Novi Zagreb prometno „prodisao“, na isti ćemo način izgraditi i Jarunski most, povezati sjever i jug našega voljenog grada te uvesti pametne semafore, tj. automatizirani sustav upravljanja prometom.  

 

Puna podrška ZICER-u, Zagrebačkome inovacijskom centru, i kreativnim industrijama! To je neupitno. Štoviše, osnažit ćemo njihove kapacitete.