Predsjednik ZG HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mislav Herman: „Za početak mogu reći kako se praksa, koju smo vidjeli u prvih 40 dana mandata Tomislava Tomaševića, nastavlja. Prvenstveno mislim na tajna imenovanja iza zatvorenih vrata, mimo zakonskih odredbi, na vraćanje usluga donatorima kao i na davanje poslovanja osobama od povjerenja. U posljednje vrijeme svjedočimo i nesnalažljivosti platforme „Možemo“ s problemom otpada. Gradonačelnik Tomašević je i prije no što je sjeo u ovu zahtjevu fotelju trebao znati kako grad funkcionira, morao je znati koja su uska grla grada i trebao je znati ako rješavati goruće probleme. Što se rješavanja problema otpada tiče, želimo da nam gradonačelnik iznese svoje kratkoročne, srednjoročne i dugoročne planove jer svi ćemo se sjetiti kako je njihova bitka za Zagreb započela 2017. godine, u stilu vojnika s Iwo Jime zapiknuli su zastavu na brdo glomaznog otpada na Jakuševcu i najavili njegovu sanaciju kao i njegovo zatvaranje. Da dnevnom redu treće sjednice imamo 30 točaka. Klub HDZ-a i HSLS-a je konstruktivna oporba koja nudi rješenja u vidu amandmana, kojih imamo dva na ovoj sjednici. Prvi amandman je pod točkom broj pet i odnosi se na mjeru roditelj odgojitelj. Plan gradonačelnika je da ovu mjeru suspendira s petim rujnom ove godine, suspenzija je privremena kako bi se provela analiza i revizija mjere. Mi smatramo, kako zbog moguće diskriminacije, trebamo prolongirati mogućnost prijave na  mjeru do lipnja sljedeće godine. Želimo majkama koje su začele svoje treće dijete pod planom korištenja ove mjere dati dovoljno vremena da mogu ostvariti ovo pravo“.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini, Mario Župan se nadovezao i rekao: „Problem otpada rješavamo od situacije do situacije i sada pozivam gradonačelnika Tomaševića da nam sutra na sjednici Gradske skupštine javno i transparentno pokaže taj ugovor koji je potpisao s tvrtkom u Sesvetskom Kraljevcu. Isto tako, želio bih reći nekoliko riječi o našem drugom amandmanu koji se odnosi na zakup javnih površina koji želim nadopuniti kako bis e ispravile rupe unutar istoga. Naime, po trenutačnoj odluci, jedan ponuditelj, ugostitelj ili obrtnik, može se prijaviti na sve natječaje i zakupiti sve lokacije tijekom adventa ili nekog drugog događanja u Zagrebu. Mi kao klub želimo izmjenu u kojoj će stajati da niti jedan ugostitelj ili obrtnik ne može zakupiti više od 25% ponuđenih lokacija“.

Promjena u redovima zastupnika HDZ-a unutar Gradske skupštine Grada Zagreba

„Doktorica znanosti Iva Hraste Sočo zbog privatnih obveza stavila je svoj mandat u mirovanje, a u Skupštini će je zamijeniti doktorica Mirjana Kujundžić Tiljak. Gospođa Tiljak je profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu kao i ravnateljica Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i smatram da će biti izvrsna zastuponica i sjajan dodatak našem klubu“, poručio je Mislav Herman.