STRIBOR VALENTA MORA ODSTUPITI JER JAVNO VELIČA JUGOSLAVENSKI TOTALITARNI REŽIM

Klub vijećnika HDZ-a, HSP-a, HDSSB-a i nezavisnog vijećnika uputio je, na temelju članka 111. stavaka 1. Poslovnika Gradskog vijeća i s dovoljnim brojem vijećničkih potpisa, Prijedlog za razrješenje Stribora Valente s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda. Tražimo od gradskih vijećnika da podrže prijedlog razrješenja Stribora Valente jer nečasnim i neprofesionalnim radom ne smije predstavljati građane grada Slavonskog Broda.  Očekujemo da vijećnici glasanju o prijedlogu razrješenja pristupe sukladno vlastitoj savjesti te da zajedno osudimo javno veličanje jugoslavenskog totalitarnog režima u Hrvatskoj.

Predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda trebao bi časno predstavljati sve građane našeg grada, što Stribor Valenta sudeći prema nedavnim objavama na svom Facebook profilu nipošto ne čini. Prije nekoliko dana javno je objavio fotografiju na kojoj podržava i snažno simpatizira jugoslavensku totalitarnu politiku te lik i djelo Josipa Broza Tita. Smatramo da je apsolutno neprimjereno da Predsjednik Gradskog vijeća veliča jugoslavenski totalitarni režim tijekom kojeg su počinjeni strašni zločini nad hrvatskim narodom.

Želimo upozoriti da Stribor Valenta u svojim javnim objavama ističe parolu “mi ili oni” kojom pokušava potaknuti podjele i urušiti zajedništvo hrvatskih građana. Također, u svojoj javnoj komunikaciji koristi se prijetnjama i vrijeđanja na osobnoj i nacionalnoj razini.  Smatramo da bi predsjednik Gradskog vijeća trebao biti pozitivan primjer svim građanima te svojim izjavama i djelima poticati zajedništvo i djelovati moralno, pošteno i u skladu s najvećim demokratskim standardima. Nažalost, od samog početka rada Gradskog vijeća u ovom sazivu pod predsjedanjem g. Valente ta su načela zapostavljena. Vođenje sjednica je nedemokratsko, krši se i ne poštuje Poslovnik o radu Gradskog vijeća, a sada je očigledno da je takav način vođenja sjednica Valenta činio po uzoru na jugoslavenski totalitarni režim..

# # #

Klub vijećnika HDZ-a, HSP-a, HDSSB-a i nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću grada Slavonskog Broda