Klauzura Hrvatske demokratske zajednice IX. izborne jedinice za Šibensko-kninsku županiju održana je dana, 31. kolovoza 2015. godine u 18,00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Ivan u Solarisu.

Klauzura je otpočela intoniranjem Himne Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve preminule članove, sve one koji su dali živote za Domovinu i za prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana.

Na klauzuri se okupilo oko 400 članova i stranačkih dužnosnika, među kojima i voditelj Izbornog stožera za Šibensko-kninsku županiju Tomislav Vrdoljak i voditelj Izbornog stožera HDZ-a za IX. izbornu jedinicu Novica Ljubičić, te predstavnici Domoljubne koalicije. Razgovaralo se o aktualnim temama uoči kampanje za predstojeće parlamentare izbore, gospodarskom programu, a također se i dodatno osnaživalo i motiviralo članastvo.

Na samom početku klauzure, prisutnima se obratio predsjednik GO HDZ-a Šibenik i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, koji je izrazio zadovoljstvo što je od preuzimanja funkcije do danas, zajedno s predsjednicima Temeljnih ogranaka i članovima stranke, donio pobjedu na svim izborima u gradu Šibeniku: od preuzimanja upravljanja gradom, izborima za EU parlament, predsjedničkim izborima, a posebno na zadnjim izborima za Mjesne odbore i Gradske četvrti.

Zamjenik koordinatora za IX. izbornu jedinicu za parlamentarne Ivan Šipić pozdravio je sve prisutne u ime 17 gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije te iskazao uvjerenje u

pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a i zamjenik koordinatora za IX. izbornu jedinicu kazao je da Vlada koja se zadužila za 100 milijardi novoga duga i za čijeg mandata je 100 tisuća radno sposobnih mladih ljudi napustilo zemlju u potrazi za poslom te koja je 30 milijuna eura platila više nego li je povukla iz fondova EU, se ne bi smjela kandidirati na slijedećim izborima jer je opustošila Hrvatsku. "Uvjeren sam da ćemo potvrdu naše politike dobiti na predstojećim parlamentarnim izborima – izborom našeg prijedloga hrvatskoj javnosti, što je ključni program stranke, u kojem će naglasak biti stavljen na pet najvažnijih pitanja koja tište hrvatske građane, a to su pokretanje gospodarstva i zapošljavanje, briga o najugroženijim skupinama društva te dostupna i kvalitetna zdravstvena skrb, pravna stabilnost, veće ulaganje u obrazovanje i očuvanje nacionalnih vrijednosti i identiteta", kazao je Kulušić te izrazio uvjerenje u pobjedu u IX. izbornoj jedinici sa 11 mandata.

Božirar Kalmeta, koordinator za IX. izbornu jedinicu za parlamentarne izbore istanuo je da će Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om na slijedećim parlamentarnim izborima dobiti povjerenje građana koji znaju cijeniti rad i kazniti nerad."Mi želimo uvjerljivu pobjedu kako bi popravili štetu koju je prouzročila ova Vlada", istaknuo je Kalmeta.

Prisutnima se obratila Josipa Rimac, direktorica HDZ-ove kampanje za parlamentarne izbore, koja je kazala da HDZ ima svoj izborni i gospodarski program, a suština tog programa je Hrvatska. "Ono koliko su jaka naša sela, Zagora i otoci, ratom stradala područja, jaka je i čitava Hrvatska.", istaknula je direktorica kampanje Rimac. Pozvala je članstvo da vjeruju svojim kordinatorima i njihovim zamjenicima koji imaju najveću odgovornost i najveći teret jer ne smiju pogriješiti. "Važno je da stvorimo bolje uvjete za mlađe naraštaje, da zaustavimo iseljavnje iz Hrvatske i da postane važan svaki djelić lijepe naše Domovine. I zato apeliram na zajedništvo i jedinstvo.", poručila je Josipa Rimac.