„Danas sam ovdje u Šibeniku kako bih dao podršku našim kandidatima u drugom krugu  lokalnih izbora. Hrvatska demokratska zajednica ostvarila je izvrsne rezultate u Šibeniku i u Šibensko-kninskoj županiji i uvjeren sam u pobjedu naših kandidata za gradonačelnike i župana u sljedeću nedjelju. Šibenik ide nezaustavljivo naprijed, a građani su to prepoznali i gradonačelniku Buriću dali veliku podršku; svega stotinjak glasova dijelilo ga je od pobjede već u prvom krugu. To je sjajan rezultat i čestitam Željku na njemu.“, kazao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prilikom današnjeg posjeta Šibeniku.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je danas u Šibeniku  gdje je došao dati podršku kandidatima Hrvatske demokratske zajednice u drugom krugu lokalnih izbora, dr. Želju Buriću za gradonačelnika Šibenika i Goranu Pauku za župana Šibensko-kninske županije.  Premijer Plenković s građanima i kandidatima popio je kavu na šibenskoj rivi. 

„Drago mi je da mogu podržati i našeg kandidata za župana, Gorana Pauka, koji je ostvario sjajan rezultat;  njega je svega par stotina glasova dijelilo od pobjede u prvom krugu. On kao predsjednik Hrvatske zajednice županija i kao čovjek koji zaista poznaje svaki grad, svaku općinu, sve ključne razvojne projekte, najbolji je izbor za župana Šibensko-kninske županije. Siguran sam da će i Goran i Željko  ostvariti sjajnu pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora.“, poručio je Andrej Plenković danas u Šibeniku, pozvavši građane da za tjedan dana izađu na birališta i daju svoj glas kandidatima Hrvatske demokratske zajednice.

Prije Šibenika, premijer Plenković posjetio je Vodice gdje je podržao dr. Nelku Tomić kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu. U večernjim satima, premijer Plenković zaputio se družiti s građanima u Knin.