„Ovo je mjesto čiji veliki potencijal moramo iskoristiti. Civljane se nalaze na samom izvoru rijeke Cetine koja već stoljećima napaja ovaj kraj. Ruševine ove starohrvatske crkve još iz vremena kneza Branimira svjedoče slavnoj prošlosti naše županije. Danas ovdje ima jako puno ljudi koji hodočaste, a nama je cilj da se ovo mjesto i sva naša mjesta demografski obnove i da se život ovdje nastavi. To ćemo postići daljnjim ulaganjem u razvoj poljoprivrede i stočarstva koji Županija provodi i potiče u svim našim mjestima u Zagori.“, kazao je župan Goran Pauk danas u Civljanima.

U Civljanima je danas proslavljen Dan općine, a ujedno je uoči proslave Kristova uzašašća na nebo - Spasova ispred starohrvatske crkve sv. Spasa služena sv. misa. Misno slavlje tradicionalno su pohodili brojni vjernici i hodočasnici.

 Šibensko-kninski župan i ponovni kandidat za tu funkciju Goran Pauk, s kandidatkinjom za svoju zamjenicu Darijom Puljić, posjetio je danas Civljane koje danas slave Dan Općine. Kandidati su sudjelovali u procesiji i misnom slavlju ispred starohrvatske crkve sv. Spasa, gdje je služena sveta misa.

 Crkva sv. Spasa, starohrvatska crkva, najvjerojatnije izgrađena u 9. st. za vrijeme vladavine Branimira, hrvatskog kneza Primorske Hrvatske, nalazi se u selu Cetina, na izvoru istoimene rijeke, 8 km od Vrlike. Nekada su katolički vjernici u procesijama iz Vrlike i Kijeva hodočastili na Sveti Spas, a onda su procesije i slavljenje blagdana Spasovo na ruševinama ove starohrvatske crkve, bile zabranjene više od pedeset godina. Slavljenje Spasova obnovljeno je tek nakon Oluje.