Nakon 17 godina vladavine HSS-a, na prijevremenim izborima za načelnika Općine Rugvica (Zagrebačka županija) građani su danas sa 1.887 (49,31 posto) glasova izabrali Matu Čička (HDZ), kandidata koalicije HDZ-HSLS-HSP AS. 

Čičak je u izravnoj borbi za povjerenje građana dobio 43 glasa više od jedinog protukandidata, dosadašnjeg dugogodišnjeg načelnika Ivana Remenara iz HSS-a koji je dobio 1844 glasa (48,18 posto). Zamjenikom načelnika općine postao je Nenad Jakšić.

ZA bolju Rugvicu

- Besplatni udžbenici danas su dokaz brige za naše školarce i želim da se u Rugvicu uvede ta dobra praksa te da na taj način kao razvijena općina pokažemo želju za sudjelovanjem u obrazovanju naše djece zajedno s roditeljima - istaknuo je Čičak, koji se osim udžbenika zalaže i za asfaltiranje svih cesta u općini te izgradnju novog vrtića.

Osim načelnika, građani Rugvice na prijevremenim lokalnim izborima birali su i novi sastav Općinskog vijeća. Na izborima za Općinsko vijeće koalicija HDZ-HSLS-HSP AS osvojila je 43,62 posto glasova, odnosno sedam od ukupno 15 vijećničkih mandata. Lista HSS-SDP (38,7 posto) je dobila sedam, dok je kandidacijska lista grupe birača Vladimira Prašnjaka (9,66 posto) dobila jedan vijećnički mandat.

U Rugvici je na birališta izašlo 54,41 posto od ukupno 7.033 birača.