Povodom uvođenja Zdravstvenog odgoja, kao obveznog dijela kurikuluma hrvatskogobrazovnog sustava.O trenutnom zdravstvenom odgoju, njegovim prednostima imanama, spornom četvrtom modulu i rodnoj ravnopravnosti govorili su:

- dr. sc. Ante Ćorušić, pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Klinike zaženske bolesti KBC-a Zagreb i predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a
- Prof. dr. fra Luka Tomašević, profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu uSplitu

U prepunoj dvorani dominikanskog samostana tribini su nazočili brojni ugledniciiz javnog, kulturnog i političkog života grada Splita, među kojima je posebnopozdravljen Vjekoslav Ivanišević, kandidat splitskog HDZ-a za gradonačelnikaSplita.

dr. sc. Ante Ćorušić izjavio je da Hrvatska demokratska zajednica nije protivuvođenja zdravstvenog odgoja u obrazovni sustav ali je protiv četvrtog modula,jer se time djeca usmjeravaju prema rodno – spolnoj ideologiji koja je usuprotnosti demokršćanskim vrijednostima . Zakon su kreirali pseudoznanstvenici jer je seksologija pseudoznanost , najčešće citirana imena suAleksandar Štulhofer, E. Klein, Hodžić i Marija Castro Espinoza, kćer kubanskogdiktatora, kazao je Ćorušić.

Podsjetio je kako je aktualni premijer Milanović u predizbornoj kampanjigovorio da mu je uzor Zappatero, španjolski socijalistički premijer, koji jeprilikom dolaska na vlast prvo mijenjao zakone o umjetnoj oplodnji,zdravstvenom odgoju, obiteljski zakon te djelovao na uvođenju spolne-rodneideologije. On je moralno i duhovno uništio španjolski narod, a na koncu ga jei materijalno upropastio. Ako je on Milanoviću još uvijek uzor ne piše nam sedobro jer vidimo da nas sličnim putem vodi, zaključio je Ćorušić.

Fra Luka Tomašević istaknuo je potrebu oplemenjivanja ljudskog bića te da djecitrebamo prenositi zdrave istine. Istaknuo je da ovakav zdravstveni odgoj nisu prihvatile ninajrazvijenije poput zemlje Njemačke i Italije te da predstavlja najliberalnijizakon u Europi, pitajući se zašto bi ga Hrvatska kao jedna izrazito katoličkazemlja među prvima prihvatila.
Radi budućnosti naše djece pozivam vas na građanski neposluh i rušenje ovakvogodgoja, kao i za očuvanje temeljnih ljudskih i kršćanskih vrijednosti,zaključio je fra Luka Tomašević.