(VIDEO) Na današnjim prijevremenim izborima u 17 gradova i općina diljem Hrvatske, od Dubrovnika pa sve do Dunava, HDZ je nakon 1. kruga dobio gradonačelnika Raba (54,61 posto) i načelnike u dvije općine - Lumbardi i Rugvici. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-rabu-nikola-grguric-novi-grad...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-preuzeo-opcinu-lumbarda-premocno-po...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/pobjeda-hdz-u-rugvici-nakon-17-godina-m...

Već danas na dobitku! 

I bez 2. kruga naša je stranka već na dobitku jer smo prije današnjih izbora - od 9 gradova i 8 općina u kojima su održani - bili na vlasti samo u Gradu Korčuli. S pravom se već večeras možemo proglasiti pobjednicima s obzirom da je HDZ preuzeo odgovornost za dvije nove općine. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-svaki-grad-i-opcina-u-kojima-c...

Po nove pobjede u 2. krugu!

A to nipošto nije kraj! Jer, u drugi su krug ušli naši kandidati za gradonačelnika u Dubrovniku, Korčuli, Hvaru, Novom Marofu i Pagu, a za načelnika u općinama Čaglin, Petlovac, Strahoninec, Gundinci i Milna. 

U Novom Marofu, primjerice, gdje je naš kandidat Siniša Jenkač dobio gotovo 48 posto (a u Gradskog smo vijeću osigurali većinu), nedostajalo je tek stotinjak glasova za trijumf u 1. krugu. U Čaglinu (Požeško-slavonska županija) naš je kandidat osvojio 47,34 posto, u Strahonincu (Međimurska županija) 49,68…

Imat ćemo itekako razloga za slavlje i 22. ožujka - u 2. krugu!