Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak na današnjoj konferenciji za novinare u Središnjici osvrnuo se na rezultate nedjeljnih prijevremenih lokalnih izbora u 17 gradova i općina. Naša je stranka premoćno pobijedila na svih osam biračkih mjesta na izborima za gradonačelnika Grada Raba i imamo većinu u Gradskom vijeću, a u općinama Lumbardi i Rugvici smo dobili načelnike. A prije smo na vlasti bili samo u Gradu Korčuli! Na izborima u pet i gradova i općina (ukupno 10 jedinica lokalne samouprave) ušli smo pak u drugi krug. HDZ, dakle, nastavlja uzlazni trend pobjeda - a rezultati drugog kruga donijet će još bolje rezultate. 

Izjavu političkog tajnika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Rab, Lumbarda & Rugvica

HDZ je zadovoljan postignutim rezultatima na izborima za lokalnu samoupravu. Već nakon prvog kruga u tim sredinama imamo bolji rezultat nego što smo ga dosad imali. Ostvarili smo pobjede i dobili gradonačelnika u Gradu Rabu  - i načelnike općina u Lumbardi i Rugvici! U drugom krugu očekujemo još bolje rezultate - drugi krug smo izborili u pet i gradova i općina. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-rabu-nikola-grguric-novi-grad...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-preuzeo-opcinu-lumbarda-premocno-po...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/pobjeda-hdz-u-rugvici-nakon-17-godina-m...

Pobjednička stranka

Bitno je da smo zajedno s našim koalicijskim partnerima dobili 32 posto glasova ukupno izašlih birača. A SDP sa svojim koalicijskim partnerima - 24 posto. S obzirom da te sredine nama na neki način nisu sklone - i da smo samo u Gradu Korčuli imali gradonačelnika - onda se vide trendovi koji nam daju za pravo vjerovati da ćemo na sljedećim parlamentarnim izborima - zajedno s našim koalicijskim partnerima - biti pobjednici. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pobjeda-hdz-vec-nakon-1-kruga-imamo-...

POBIJEDIT ĆEMO I U DUBROVNIKU

Nakon izjave, uslijedila su pitanja novinara. A jedno od njih se odnosilo na drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika. Čuljak je odgovorio kratko i jasno - Pobijedit ćemo! Jer - dio birača koji su glasovali za nezavisne kandidate dat će u drugom krugu svoj glas našem kandidatu Mati Frankoviću.

- U Dubrovniku očekujemo izbornu pobjedu! Budući da u lokalnim sredinama  postoje određena prestrojavanja - i odnosi među ljudima koji sudjeluju u izbornoj utrci - vjerujem da će dio birača koji su glasovali za nezavisne kandidate potporu u drugom krugu dati nama.