Sve je spremno za XVIII. Opći (izvještajni) sabor HDZ-a, koji počinje u subotu u 11 sati u dvorani Košarkaškog centra „Dražen Petrović“. Nesumnjivo će to biti najveći skup naše stranke u zadnjih nekoliko godina. „U Ciboni“ se očekuje i više od pet tisuća ljudi: uz oko dvije tisuće izaslanika s pravom glasa i tri tisuće sudionika iz cijele Lijepe Naše, članica i članova HDZ-a, a na naš sabor dolaze i brojni sportaši, umjetnici i kulturnjaci, znanstvenici i gospodarstvenici… 

Diplomatski zbor, Borissov, Weber, Ćović…

Sabor će dolaskom uveličati i diplomatski zbor te trojica gostiju iz inozemstva, koji će i održati pozdravne govore - bugarski premijer i predsjedavajući Vijeća EU-a Boyko Borissov, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP-a) u Europskom parlamentu Manfred Weber (CSU) te predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH prof. dr. sc. Dragan Čović.

Izravni prijenos (live stream) cijeloga XVIII. Općeg (izvještajnog) sabora HDZ-a moći ćete pratiti na medijskim platformama i mrežama naše stranke (web hdz.hr, Facebook, Twitter).

Izvješća predsjednika & glavnog tajnika

Na samom početku veleskupa - koji bi mogao potrajati oko pet sati - okupljenima će se obratiti predsjednik HDZ-a i Andrej Plenković te glavni tajnik naše stranke Gordan Jandroković, koji je i organizator Općeg sabora. Plenković će podnijeti političko izvješće o radu i postignućima HDZ-a, a Jandroković ono organizacijsko-poslovno.

Novi Statut HDZ-a

Nakon izvješća, na rasporedu su rasprava, za koju je predviđeno oko dva sata, i donošenje novog Statuta HDZ-a, koji je izradila Radna skupina pod vodstvom Karla Resslera, a jednoglasno je prihvaćen ovog četvrtka na sjednici Središnjeg odbor HDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prijedlog-statuta-hrvatske-demokratske-zajednice-integralni-tekst

Snažna podrška predsjedniku Plenkoviću

Na kraju, nakon usvajanja Statuta, predsjednik Plenković će održati i završni, zaključni govor.

- Očekujem da se na saboru pokažu snaga i zajedništvo HDZ-a, ali i velika odgovornost koju kao stranka imamo spram naše zemlje. Siguran sam da će predsjednik Plenković dobiti čvrstu potporu kako bi, predvodeći i stranku i Vladu, nastavio s pozitivnim ekonomskim trendovima i reformama te realizirao čitav niz strateških projekata poput Pelješkog mosta i LNG terminala - istaknuo je Jandroković.

Đani Maršan poslije niza godina

Sabor u Ciboni vodit će Joško Lokas, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Đani Stipaničev, Vanda Winter, klapa Vinčace - inače pobjednica festivala u Omišu, tamburaški sastav Satir iz Davora u Brodsko-posavskoj županiji, a poslije dugog niza godina Đani Maršan izvest će svoju pjesmu “Bože, čuvaj Hrvatsku” - koja je postala himnom HDZ-a.