Prije početka današnje 19. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, stotinjak građana dočekalo je i izviždalo aktualnog gradonačelnika te još jednom poručilo da ne žele spalionicu u Resniku koju predviđa Plan gospodarenja otpadom o kojem će danas zastupnici Hrvatske demokratske zajednice na sjednici glasati -protiv. Sjednica skupštine započela je  uobičajenim aktualnim satom. Zastupnici Hrvatske demokratske zajednice kroz svoja upućena pitanja aktualnom gradonačelniku ponovno su ukazali na populističko i netransparentno upravljanje Gradom, provođenje odluka koje se ne temelje niti na stručnosti niti na „zdravom razumu“.

Dr. Ivan Ćelić ukazao je na ranjivu skupinu osoba s poremećajima autističnog spektra u Gradu Zagrebu kojima su ugrožena temeljna ljudska i građanska prava. Naime, ukidanjem Odjela za autizam koji je djelovao u sklopu Psihijatrijske bolnice „Sv. Ivan“, budućnost i uspješnost liječenja autističnih građana Grada Zagreba svedena je na nulu. Podsjetio je kako je još 2007. godine nadležni Gradski ured obećao izgradnju Centra u Oporovcu, međutim, do danas po tom pitanju nije učinjeno ništa. Građanima Zagreba pogođenim autizmom  uskraćeno je pravo i mogućnost na rehabilitaciju, liječenje, a što je najvažnije i uopće dijagnostiku, prognostiku i evaluaciju rada s autistima.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika, Mario Župan upitao je kako je moguće da SDP skrivajući se iza višestranačkih vijeća mjesnih odbora Kozari bok i Kozari putevi organizira plakatiranje cijelog kvarta Peščenica Žitnjak za „dernek“  odnosno druženje mještana s aktualnim predsjednikom Republike Hrvatske. Zatražio je očitovanje Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, pitajući se je li prekršen Poslovnik i Statut Grada Zagreba te time ugrožen rad Vijeća mjesnih odbora.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine  prozvao je aktualnog gradonačelnika  da objasni zašto je Ured za nabavu poništio natječaj o zbrinjavanju svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada u Gradu Zagrebu. Nakon isteka postojećeg ugovora o zbrinjavanju otpada Grad se ponovno našao u „vakuumu“. Naime, reciklažna dvorišta više ne zaprimaju otpad, prijeko potrebni zeleni otoci su pretrpani, veće količine otpada nalaze se pokraj kontejnera i spremnika nego unutar njih, odvoz glomaznog otpada na poziv također ne funkcionira jer se ne zna kamo će se otpad odvesti odnosno odložiti jer je na snazi zabrana resornog Ministarstva o odlaganju sveg otpada osim komunalnog otpada na Jakuševcu.

Zoran Piličić poručio je aktualnom gradonačelniku kako Grad Zagreb treba potpuno koristiti svoje organizacijske kapacitete i sposobnosti te ubuduće omogućiti braniteljima Grada Zagreba dostojanstveno obilježavanje svih prigodnih državnih praznika i blagdana na Trgu bana Josipa Jelačića bez skela, ograda i zapreka za javno masovnije okupljanje i podizanje hrvatskog stijega.

Gradska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice, Margareta Mađerić upozorila je na nedopustivo djelovanje i upravljanje u Dječjem vrtiću Bukovac od strane ravnateljice. Naime, vršen je intenzivan pritisak na roditelje djece koja pohađaju vrtić Bukovac na uključivanje u program ranog učenja stranih jezika bez prethodne verifikacije valjanosti licence provoditelja programa i bez potpisivanja ugovora s roditeljima. Mađerić je pozdravila programe ranog učenja stranih jezika međutim podsjetila je na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju roditelja Grada Zagreba kao najvažnije zapreke za uključivanje njihove djece u takve programe. Istom prilikom apelirala je na nadležni Gradski ured da zatraži od resornog Ministarstva zabranu postavljanja odašiljača mobilnih operatera u neposrednoj blizini dječjih vrtića odnosno da se GUP-om Grada Zagreba zapriječi postavljanje istih radi očuvanja zdravlja Zagrepčanki i Zagrepčana.