Klub zastupnika HDZ- HSP AS –BUZ u Gradskoj skupštini Grada Zagreba danas je održao konferenciju za medije na temu samovolje aktualnog gradonačelnika jer je povukao sve točke dnevnog reda o kojima se trebalo raspravljati na današnjoj sjednici Gradske skupštine koja je otkazana.

Milan Bandić izgubio većinu u Gradskoj skupštini ?!

Naime, najavljenu sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba jučer je odgodio aktualni gradonačelnik tako da je povukao sve točke dnevnog reda zbog toga što nije dobio suglasnost Ministarstva graditeljstva za izradu Prostornog plana.

Ipak,  Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednik zagrebačke Skupštine kazao je da je suglasnost Ministarstva graditeljstva jučer stigla a da je pravi razlog povlačenja rasprave oko spalionice taj što gradonačelnik ne bi imao većinu za izglasavanje Plana.

“Gradonačelnik Milan Bandić prvi put nakon 1999. godine u Gradu Zagrebu nema većinu u Skupštini. Neki njegovi zastupnici sa skupštinske liste, etablirani stručnjaci, časni i pošteni ljudi jednostavno više ne prihvaćaju način na koji gradonačelnik radi, da im se nameće da glasuju kako on kaže i na tome im čestitam – kazao je Mikulić.

Bernardićev spin: HDZ – HSLS – Bandić

“Čitamo izjave po medijima predsjednika SDP-a grada Zagreba, Bernardića koji govori o nekom trokutu. Ja bih ga radi javnosti podsjetio: 2006. je on s Milanom Bandićem donio odluku o izmjeni prostornog plana grada Zagreba, gdje za lokaciju predlaže Resnik kao lokaciju za spalionicu. Sada se tome čude jedan i drugi..."- komentirao je Mikulić

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika u Gradskoj skupštini, Mario Župan ukazao je na netransparetnost rada stručne službe Skupštine jer Klubu nije dostavljen odgovor na upit koji je razlog otkazivanja Skupštine. Također je izrazio žaljenje što danas nije održan Aktualni sat jer je Klub gradskih zastupnika HDZ- HSP AS – BUZ pripremio pitanja za aktualnog gradonačelnika među kojima je i pitanje pokroviteljstva  Grada Zagreba odnosno financiranje  tiskanja letaka i plakata za prikupljanje potpisa povodom novog referendumskog pitanja Incijative “U ime obitelji”.