Konsolidacija i transparentno vođenje devastiranih ZG financija, u kojem će građani imati uvid u svaku potrošenu kunu. Učinkovitija gradska uprava sa sustavom nagrađivanja gradskih zaposlenika. Efikasnije upravljanje imovinom grada i realizacija kapitalnih projekata poput Jarunskog mosta i Nacionalne dječje bolnice koji će se financirati EU sredstvima. Najvažniji prioritet - transparentna i uspješna obnova grada. To je dio programa sveučilišnog profesora Davora Filipovića, našeg kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba jednoglasno je za kandidata gradonačelnika izabrao izv. prof. dr. sc. Davora Filipovića, ekonomskog stručnjaka koji detaljno zna kako funkcionira Zagreb, a svoje iskustvo stekao je četverogodišnjim mandatom zastupnika u Gradskoj skupštini. Transparetno vođenje gradskih financija. Uvođenje sustava nagrađivanja u cijelu gradsku upravu i Zagrebački holding. Ocjenjivanje gradskih službenika, što bi utjecalo na njihovu plaću. Dio je to konkretnih ideja kojima bi Davor Filipović, kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika, poboljšao funkcioniranje gradske uprave.

Ovi lokalni izbori su sada prilika da zajedno krenemo u uspješnu obnovu Zagreba od razornog potresa, da počnemo odgovorno upravljati gradskim financijama i imovinom te da uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića poboljšamo život svih naših sugrađana. Zahvaljujem se svima na podršci i najavljujem pobjedu na političkoj utakmici kakvu može odigrati samo HDZ. Pobjedu koja će nam omoguciti da naš Grad bude na ponos svima - poručio je Davor.

Predsjednik HDZ-a Zagreb, Mislav Herman, poručio je kako je zagrebački HDZ jači nego ikada, da se ne zamara konkurencijom te da punom snagom i znanjem ide u pobjedu na izborima u svibnju.