Naša će Vlada izraditi potrebni pravni okvir ili proširiti postojeći kako bi se pomoglo nastradalim gradovima i općinama. Hrvatska će i ovaj put, kao i u našem Zagrebu i okolici, čvrsto stati uz svoje građane te osigurati održivu i pravednu obnovu - poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i Gradske organizacije HDZ-a dr. med. Mislav Herman.

Njegovu poruku podrške i solidarnosti prenosimo u cijelosti: 

Spremni smo pomoći  

Svi mi Zagrepčani, koji smo i sami doživjeli teško iskustvo razornog potresa, duboko suosjećamo s Petrinjcima, SiščanimaGlinjanima i ostalim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi oštećeni u više uzastopnih jutrošnjih potresa.  

Iskazujući solidarnost spram pogođenih građana, sve službe Grada Zagreba spremne su pomoći u raščišćavanju stradalih područja i interventnoj sanaciji.  

Najvažnije je da nema ljudskih žrtava  

Srećom u nesreći, nema ljudskih žrtava, a naša će Vlada RH izraditi potrebni pravni okvir ili proširiti postojeći kako bi se pomoglo nastradalim gradovima općinama u SMŽ-u.  

Hrvatska će i ovaj put, kao i u našem Zagrebu i okolici, čvrsto stati uz svoje građane te osigurati održivu i pravednu obnovu.  

Najavljena EU potpora 

Osim promptne reakcije državnog vrha, koje je predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem obišlo i Sisak i Petrinju u najkraćem mogućem roku, zadovoljstvo budi i poruka predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen koja je u duhu EU zajedništva i solidarnosti odmah najavila suradnju i pomoć potresom pogođenim područjima 

Hvala! 

Koristim prigodu još jednom zahvaliti hrvatskim vatrogascima, policajcima, djelatnicima Crvenog križa te pripadnicima Civilne zaštite i svih nadležnih službi koji nesebično, ulažući iznimne napore, pomažu našim unesrećenim sugrađanima.