Vijeće mjesnog odbora Resnik  na temelju čl. 14. točke 8. pravila Mjesnog odbora sazvalo je Mjesni zbor građana Resnik- Peščenica Žitnjak, na temu Plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu odnosno predložene izgradnje Centara za gospodarenje otpadom i postrojenja za termičku obradu otpada- spalionice na lokaciji Resnik. Zboru građana u Resniku pridružili su se i predsjednik zagrebačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice Andrija Mikulić u pratnji Marija Župana, predsjednika Kluba zastupnika u Gradskoj skupštini te gradski zastupnici Ivan Ćelić, Ante Plazonić i Pere Semren. Aktualni gradonačelnik se nije odazvao pozivu VMO Resnik već je po običaju poslao svoga savjetnika kao zamjenu.

Izgradnja spalionice otpada i odabir lokacije za izgradnju iste vruća je zagrebačka tema gotovo od početka zasjedanja novog saziva Gradske skupštine,  pogotovo između gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice i aktualnog gradonačelnika Grada Zagreba. Naime, podsjetimo iako su u veljači 2013. godine neposredno prije lokalnih izbora aktualni gradonačelnik i njegov savjetnik Željko Horvat poručili da spalionice u Zagrebu neće biti, te da je pitanje otpada regionalni problem, ubrzo nakon pobjede na lokalnim izborima 2013. godine, promijenili su mišljenje. Stanari naselja Resnik već mjesecima prosvjeduju na razne načine protiv namjere aktualnog gradonačelnika  da se baš u njihovom naselju izgradi kompleks spalionice otpada i centar za gospodarenje otpadom, ali gradonačelnik ne odustaje.  Ne manje bitna činjenica, svakako je konstantno zanemarivanje odluka od strane aktualnog gradonačelnika koje lokalna vijeća gradskih četvrti Grada Zagreba donose,odnosno negativno se očituju na prijedlog izgradnje spalionice i lokacije Resnik.

Tijekom burnog zbora građana, stav ispred Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba iznio je Andrija Mikulić: Hrvatska demokratska zajednica neće podržati prijedlog aktualnog gradonačelnika oko Plana gospodarenja otpadom niti lokaciju za spalionicu u Resniku. Gradski zastupnici Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba protive se svemu što je loše, štetno i netransparentno. Još davne 2006 . godine spalionica je unesena u Prostorni plan, tada u sazivu Gradske skupštine za takvu izmjenu Plana digli su ruke i današnji ministar Mrsić i aktualni predsjednik RH, dr. Ivo Josipović. Aktualni gradonačelnik očito ima razloga za ustrajanje na lokacije Resnik , pri čemu uopće nije jasno na koji način je izabrana baš ta lokacija odnosno u čemu je njezina prednost u odnosu na lokacije koje su bile također prvotno u igri. Na predloženoj lokaciji nisu niti riješeni imovinsko pravni odnosi, nije jasna financijska konstrukcija,  u neposrednoj blizini je vodocrpilište te je potpuno neprihvatljivo obrazloženje kako spaljivanje otpada nema nikakvih štetnih utjecaja na ljude, zrak, vodu, zemlju itd…

Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika u Gradskoj skupštini upozorio je na nepoštivanje odluka vijeća gradskih četvrti odnosno uvažavanja negativnih očitovanja glede lokacije spalionice u Resniku i općenito Centra za gospodarenje otpadom od strane aktualnog gradonačelnika. A, posebno s naglaskom na gradonačelnikova izborna obećanja o izgradnji spalionice negdje van Grada Zagreba odnosno obećanju da izgradnje spalionice u Resniku neće biti. Aktualni gradonačelnik svojim ignoriranjem volje građana i mjesnih odbora i gradskih vijeća, pregazio je,  iznevjerio i razočarao mještane Resnika ali i cijeloga Grada Zagreba.