Svečanom sjednicom 26. veljače 2018.godine u Plavoj dvorani u Sesvetama proslavljena je 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Sesvetama. Uz mnogobrojne članove i simpatizere slavlju su nazočili uvaženi gosti: predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba i izaslanik predsjednika stranke Andrija Mikulić, ministar državne imovine Goran Marić, predsjednik Zajednice utemeljitelja Mario Kapulica, saborski zastupnik Miro Kovač te predsjednici iz ostalih područnih organizacija HDZ-a Grada Zagreba.

U uvodu je predsjednik područne organizacije Ante Plazonić pozdravio sve prisutne te predstavio rad, izazove i probleme s kojima se susreće područna organizacija HDZ-a Sesvete. Predsjednik Zajednice utemeljitelja Mario Kapulica prisjetio se u svome govoru povijesne važnosti HDZ-a Sesvete jer je upravo iz Sesveta i Dubrave dr. Franjo Tuđman izabran za zastupnika. Ministar državne imovine Goran Marić potaknuo je sve na zajedništvo, čestitost i poštenje koje mora stalno biti prisutno među članovima stranke.

Predsjednik gradske organizacije Andrija Mikulić osvrnuo se na aktualnu političku situaciju i naglasio da gradska organizacija u suradnji s područnom organizacijom ulaže velike napore kako bi se riješili problemi koji muče sve građane Sesveta. Saborski zastupnik Miro Kovač osvrnuo se na aktualnu vanjsku politiku i uputio je riječi ohrabrenja svim nazočnima.

Proslava 28. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete potaknula je sve prisutne na hrabrost i zajedništvo pred izazovima koji ih očekuju.