U jedinoj hrvatskoj župi posvećenoj sv. papi Ivanu XXIII. u zagrebačkoj Dubravi, na njegov blagdan, u subotu, 11. listopada, svečano euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Misa je prvi puta slavljena u crkvi u izgradnji, koja je stavljena pod krov zahvaljujući neumornom i agilnom vlč. Kristi Brkiću, župniku ove župe.

Među više tisuća vjernika, većinom janjevačkih Hrvata, bila je i naša predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, u pratnji vrha zagrebačkog HDZ-a, predvođenog predsjednikom Gradskog odbora Andrijom Mikulićem.

U nebrojenom mnoštvu vjernika moglo se vidjeti i brojne HDZ-ovke i HDZ-ovce iz čitavoga grada, koji su došli slaviti Boga, ali i jačati zajedništvo sa svojim stranačkim prijateljima iz Gornje Dubrave. Vrijedi istaknuti kako je Vijeće gradske četvrti kojem je na čelu dr.sc. Miroslav Miličević, predsjednik PO HDZ Gornja Dubrava sukladno svojim mogućnostima znatno doprinijelo novogradnji župne crkve.

Nakon svečanog Misnog slavlja, agape za puk su obogatile Slavonske lole koje su zajedno s budućom predsjednicom otpjevali pjesmu “Vezak vezla Hrvatica mlada”.